HEDLUND: Hur gick det för mina frågetecken – en femtedel spelad

Inför starten av SHL listade jag klubbarnas frågetecken. Hur illa har jag tippat egentligen? På vissa ställen ja, på andra har jag slagit huvudet på spiken.

En femtedel av SHL är spelad och det är dags att granska min egen spåkula inför säsongen. Det är 42-43 matcher kvar att spela, men vi får ändå en indikation på hur fel eller rätt jag får. På vissa ställen är jag ute och cyklar totalt, på andra har jag slagit huvudet på spiken – so far. Här är de frågetecken som jag spådde, hur ser det ut en femtedel in i säsongen?

Brynäs

Tomi Karhunen – står mer än kollegan Rautio och gör det bättre. Övertygar inte än och frågetecknen kring Karhunen kvarstår.

Djurgården

Tom Nilsson – spelar mest i Djurgården. Blandar och ger i defensiven, trots det hela plus sju i plus/minus-statistiken. Har överraskat positivt i inledningen av säsongen. Håller han hela säsongen, det frågetecknet kvarstår än så länge.

Frölunda

Rhett Rakhshani – har inte spelat match med Frölunda än.

Färjestad

Målvakterna – målen trillar in i Färjestads mål. Nu får de inte jättemycket hjälp av försvaret, men vissa mål har sett väldigt billiga ut.

HV71

Robin Figren – är forwarden som går mot en ny vår. Har startat fantastiskt och ligger tvåa i den interna skytteligan. Inne på många mål, både framåt och bakåt.

Linköping

Tommy Jonsson – här är det skämskudde på för Herr Hedlund. Jonsson har säkert min sågning på kontoret och skrattar åt mig varje dag just nu. I medvind går det bra, kommer det se lika bra ut när förlusterna kommer? Hittills har Jonsson bevisat mig motsatsen.

Luleå

Erik Gustafsson – var upphaussad till tänderna inför säsongen. Minus fyra i plus/minus i ett lag som har plus i målskillnad. En poäng och varit avstängd. Inte bevisat något än. Fortfarande ett frågetecken.

Malmö

Christopher Nihlstorp – har gett mig en örfil så här långt i serien. 1,24 insläppta mål per spelade 60 minuter och hela 96 i räddningsprocent. En av seriens bästa målvakter. Det är ingen konstighet alls. Nihlstorp är en suverän målvakt när han är frisk och hel. Frågetecknet kvarstår, kommer han att vara hel hela säsongen?

Mora

Kevin Gagné – har inte övertygat i comebacken i Mora. Fyra poäng och minus två i plus/minus. Fortfarande ett frågetecken, inte dålig på något sätt – men ett frågetecken.

Rögle

Daniel Zaar – inte bara Zaar är ett frågetecken i Rögle. Hela laget är ett stort frågetecken. Det har verkligen inte lyft som många trodde skulle ske när han kom hem till Rögle igen.

Skellefteå

Mantas Armalis – gjorde en medioker insats senast mot gamla klubben Djurgården. Inte en förstemålvakt i Skellefteå och 90,5 i räddningsprocent. Är ett stort frågetecken hittills.

Timrå

Morten Madsen – Frågar mig fortfarande vad Madsen har i Timrå att göra. Kommer troligen att få allt mindre speltid. Timrå har överraskat under inledningen av SHL, det har inte Madsen gjort.

Växjö

Roman Horák – trots ledning i den interna poängligan är Horák ett frågetecken. Endast fem poäng från en ledande spelare och starkt ifrågasatt av egna tränaren senast. Hittills är Horák ett stort frågetecken.

Örebro

Aaron Palushaj – har börjat bättre än jag trodde. Har man som Palushaj plus tre i plus/minus-statistiken i ett lag med minus tolv i målskillnad är man inget frågetecken. Har dock fler utvisningsminuter än poäng.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN