Han blir assisterande tränare i Brynäs
Foto: Bildbyrån
Nu är det klart vem som blir ny assisterande tränare i Brynäs. Förutom Mikael Holmqvist hämtas Frölundas assisterande tränare in.
– Jag har fått en extremt bra bild av föreningen, säger Viktor Stråhle.

Nu är det klart att Viktor Stråhle blir assisterande tränare i Brynäs. Han lämnar Frölunda efter bara en säsong. Nuy återförenas han med Peter Andersson, som han samarbetade med under sin tid som J20-tränare i Malmö. Nu är ett treårskontrakt påskrivet med den klassika klubben från Gävle.

– Det är jäkligt skönt att det här nu är klart. Jag har fått en extremt bra bild av föreningen och alla runt klubben. Samtidigt är jag väldigt ödmjuk inför uppgiften som väntar. Det är mycket tid och kraft som måste läggas ner och nu kommer allt för mig och de andra i ledarstaben att handla om att skapa möjligheter att vinna matcher. I en så tajt liga som SHL handlar det ofta om små marginaler och det är vi i ledarstaben som ska skapa förutsättningar för att vinna, säger Viktor Stråhle till klubbens hemsida.

Del av en dröm

Den 30-årige tränaren startade ledarkarriären i Falun innan han rekryterades till Malmös juniorverksamhet. Via Pantern i Hockeyallsvenskan till Frölunda. Nu ingår han som en av pusselbitarna i Peter Anderssons dream team av ledare i Brynäs.

– När vi landade Peter diskuterade vi hans drömuppställning i en ledarstab. Där kom Viktor tidigt upp som ett namn och vi är väldigt glada över att alla bitar fallit på plats och att Peter får den line up som han önskade. Sett till helheten tycker jag att vi har en stark ledarstab som kan både komplettera och utveckla varandra, säger Michael Sundlöv, herransvarig i Brynäs.

Följ Brynäs lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer