Foto: Bildbyrån

Efter en stark säsongsavslutning fick han förlängt kontrakt med Brynäs. Nu lämnar Juuso Ikonen klubbens försäsongsträning för att tjänstgöra i militären. 

Juuso Ikonen värvades till SHL och Djurgården inför den här säsongen efter några starka år i den finska högstaligan. Inledningen av säsongen blev dock inte som varken Ikonen eller Djurgården hade planerat och han producerade endast fyra poäng på 25 matcher i Stockholmsklubben. Mitt under säsongen lämnade han Stockholm och Djurgården för spel i Brynäs. Där gick det bättre och han avslutade grundserien med att göra sju poäng på elva matcher i Brynäs. Under slutspelet var han en av Gävleklubbens bärande spelare med sina tolv poäng på tjugo matcher.

Brynäs belönade också Ikonen efter säsongens slut med att förlänga hans kontrakt över nästa säsong också.

Ikonen om militären: “Ingen kommer undan”

Nu kommer Juuso Ikonen ladda inför kommande säsong på ett annorlunda sätt. Medan hans lagkamrater laddar med vanlig försäsongsträning i Brynäs så kommer Ikonen spendera de kommande tre månaderna hemma i Finland med att tjänstgöra i den finska militären. Något som enligt Juuso Ikonen är obligatoriskt i Finland.

“Ingen kommer undan”, säger Ikonen själv till Gefle Dagblad angående militärtjänsten.

 

  • Brynäs lagbygge inför nästa säsong hittar ni HÄR
Annonser

Kommentarer

Kommentarer