Drömstarten utökade LHCs serieledning

I kvällens match så var den stora rubriken på förhand att Andrew Gordon gör comeback i Linköping. Men det skulle till att börja med handla om helt andra saker innan första perioden var färdigspelad.

Drömstarten som sänkte Brynäs

46 sekunder dröjde det innan serieledarna Linköping utnyttjade ett misstag av Ryan Gunderson och satte 1-0 genom Joe Whitney. Klockan stod på 3:30 när nästa misstag kom. Jesper Boqvist tappade pucken på offensiv blå och det gjorde att Jimmy Andersson gjorde 2-0. Tommy Sjödin tog då timeout och försökte få till en förändring. Istället blev det en utvisning på Robert Kousal och bara sekunder efter att han kommit in stod det 3-0 med 6:50 spelat. David Rautio ut och Tomi Karhunen in. Statistikkungen på Twitter @domarna.se påpekade i en tweet följande.

Jonas Gustavsson briljerade igen

Inför matchen hade ”Monstret”, som haft stora problem med sitt spel egentligen sedan han lämnade Färjestad efter guldet 2009, bäst statistik i SHL med 0,75 insläppta mål/match och hela 97,52% i räddningsprocent. Det försämrades inte efter den här matchen direkt. Den andra hållna nollan för säsongen och siffrorna kan vi uppdatera till smått otroliga 0,60 insläppta mål/match och 97,87%.

Brynäs otroligt uddlösa

En katastrofal förstaperiod där man missade i markeringen, gjorde juniormisstag och hade en olycklig målvakt. Det räckte gott och väl för att släcka hoppet om poäng i den här matchen. En bättre andra akt där man satte Gustavsson på prov följde. Dock så var man trubbiga i avsluten och tappade in ytterligare en puck bakåt. Man har mycket att fundera på framöver om man inte ska missa tåget som går. Linköping på 15, Brynäs på 5 poäng efter sex matcher spelat.

Båda lagen dåliga i powerplay

Matchen igenom var båda lagen misslyckade i spelet med fler man på isen. Brynäs fick spela två minuter i fem mot tre utan målkänning uppenbarligen. Linköping fick spela 49 sekunder i samma spelform med samma resultat. Sammanlagt sju boxplay i matchen och vi får helt enkelt berömma lagens defensiv istället när offensiva delen inte funkade.

Matchens tre stjärnor

Dan Pettersson, Linköping
☆☆Jonas Gustavsson, Linköping
☆☆☆Joe Whitney, Linköping

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN