COMEBACK: Brynäs välkomnar hem guldhjälte

Brynäs IF värvar tillbaka en guldhjälte från 2012. Det är nämligen dags för comeback i Gävlelaget för Gävlesonen Joachim Rohdin. Forwarden har skrivit på ett kontrakt som gäller i två säsonger.

Joachim Rohdin är en av Brynäs guldhjältar från säsongen 2011/2012 då klubben vann sitt 13:e Sm-guld. Forwarden har också ett förflutet i Brynäs juniorverksamhet och moderklubben heter Gävle GIK. Nu står det klart att Gävlesonen återvänder till Brynäs IF. Forwarden har skrivit ett kontrakt som gäller för de två kommande säsongerna.

– Vi är mycket stolta över Jockes utveckling i vår juniorverksamhet, och väldigt glada över att han nu gör comeback hos oss i Brynäs IF. Jag har personligen alltid gillat Jocke, han var tidigt en framträdande spelare i vår juniorverksamhet med mycket bra karaktär och attityd och med hjälp av sin inställning jobbade han hårt och utvecklades till en stark, uthållig och vältränad spelare med en stark skridskoåkning och ett mycket bra skott. Det är en fantastiskt bra kille, med en väldigt skön vinnarskalle, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i Brynäs IF, till klubbens hemsida.

Lämnade efter guldåret

Joachim Rohdin lämnade Brynäs efter säsongen 2012 för att spela med andra SHL-klubbar. Genom åren har det bland annat blivit spel för Timrå IK, Linköping HC, Färjestad BK och senast med Karlskrona HK. Allt som allt har Brynäs guldhjälte spelat 384 matcher i SHL och producerat 103 poäng.

– Jocke är en kraftfull och åk-stark ytterforward som vi kommer att få mycket nytta av i vårt lag. Det är givetvis extra kul att ta in en spelare som är fostrad i vår egen juniorverksamhet och som på ett positivt sätt fått erfarenhet och utvecklat sig själv som hockeyspelare genom att vara borta från klubben under flera säsonger. Det känns riktigt kul att ha Jocke tillbaka i Brynäströjan, säger Stefan Bengtzen, Sportchef Brynäs IF.

”Fina minnen från föreningen”

Gävlesonen kommer att ansluta till klubben 1 maj. Själv är han positivt inställd över att få komma tillbaka till Brynäs IF.

– Det känns riktigt rolig och inspirerande att vara tillbaka. Jag har fina minnen från föreningen, speciellt från SM-guldet 2012 och jag har alltid haft en vilja att komma tillbaka och spela i Brynäströjan, säger Joachim Rohdin.

Forwarden vill bidra med mycket fart och tufft spel både i defensiven och i offensiven.

– Som hockeyspelare är jag en fartfylld forward som gillar att ta mycket skott. Främst trivs jag i det fysiska spelet och ser mig som en tvåvägs-forward.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN