Brynäs sparkar sportchefen

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén har utgående kontrakt med klubben, ett kontrakt som inte kommer att förlängas. Ny tillförordnad sportchef från och med idag är Andreas Dackell.

Efter Brynäs start av säsongen där man placerat sig på tolfte plats efter sju omgångar så har klubben nu fått nog. Sportchefen Stefan Bengtzén sparkas och ny sportchef blir Andreas Dackell.

”Han kommer från och med i dag att vara arbetsbefriad från sina uppdrag i föreningen under återstående kontraktstid, skriver Brynäs i ett pressmeddelande.

Andreas Dackell blir ny tillförordnad sportchef och kommer backas upp av Michael Campese. Brynäs har startat ett omfattande arbete att ta fram en treårsplan från och med säsongen 19/20 är startat och pågår på daglig basis. Där är Andreas Dackell med sin gedigna erfarenhet en del av.

-Det bärande skälet till den konstellationen är först och främst för att upprätthålla kontinuitet. ”Dacke” är en etablerad person i Brynässammanhang och har en gedigen erfarenhet och kunskap kombinerat med ett stort engagemang för Brynäs, säger ordföranden Jürgen Lorenz.

Bengtzén besviken

Bengtzén ingår inte i Brynäs plan på att utveckla föreningen vilket han köper. Men han är samtidigt besviken över att få lämna, men är inte intresserad av att smutskasta föreningen som sparkat honom.

-Att det här sker här och nu är för mig ett tecken på att man känner att man måste visa handlingskraft och agera efter att resultaten inte har varit med i början av säsongen. Någon ska tas bort och då blir det jag till att börja med. Om det sedan är rätt beslut återstår att se. Men överlag så har jag inget intresse av att gå ut och såga Brynäs trots det här beskedet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN