BRYNÄS: Fiaskospelaren stor kvalhjälte på övertid

Fiaskospelaren, Oula Palve, blev ikväll stor kvalhjälte för Brynäs som han är utlånad till från Linköping. I Brynäs gick han från fiasko till succé.

Oula Palve blev stor kvalhjälte för sitt Brynäs när han tryckte in en målvaktsretur på övertid i kvällens kvalmatch. Brynäs hade matchboll och segern betyder att Gävlelaget spelar i SHL även nästa säsong.

Hjälten Palve hade en fiaskostämpel på sig när han lämnade Linköping för spel i bottenkonkurrenten Brynäs. I Brynäs fick han större förtroende och målproduktionen kom igång något, men ikväll kom Sverigevistelsens viktigaste mål och han steg ut från isen som en kvalhjälte som hämtad ur gamla tidningen Buster – som en idrottssaga.

Utskrattade

Innan kvalet satte igång skrattades Brynäs nya tränarpar, Josef Boumedienne och Nils Ekman, ut av en enhällig mediakår. Helt utan rutin och prestige klev de in i ett kaos, undrar om de hade tackat ja om de visste vilket kaos det var i laget, klubben och så vidare. De kom in på något sätt utan prestige, lyssnade på laget och gav ansvaret till spelarna. Spelarna spelade för sin heder och till slut stod de som årets segrare i årets absolut viktigaste match den här säsongen. Den Hockeyallsvenska finalen och SM-slutspelet får ursäkta. Aldrig har en brutalare matchserie spelats i Sverige, förloraren mister allt.

Efter matchen spelade Brynäs DJ Tina Turners, The Best, kanske inte den mest passande låten – men hum är inte mer än människa och känslorna rann nog över.

Kontentan av kvalet är att även en fiaskostämpel kan bli guld värd, eller ungefär 60 miljoner värd.

Till sist

Brynäs får verkligen inte andas ut nu. Nu börjar det stenhårda arbetet att inte hamna i samma situation nästa år också. Nu gäller det att flera stolar töms och ersätts med kompetenta personer. Problemen för Brynäs startade inte i och med kvalet, det startade innan finalen 2017. Klubbens existens står på spel!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN