BIF-SILLY: Gävleklubben förlänger med stora backtalangen

Han debuterade för Brynäs IF denna säsong och det blev totalt 15 SHL-matcher för backtalangen som förväntas gå högt i sommarens NHL-draft i Dallas. Nu väljer båda parter att förlänga kontraktet.
-Det är mycket glädjande att vi nu har skrivit kontrakt med Adam som är en jättetalang, säger sportchef Stefan Bengtzen.

 

Adam Boqvist har sin utbildning i Brynäs egna utbildnings- och talangverksamhet Morgondagens Brynäsare och har spelat för föreningen sen säsongen 2015/2016. Adam som är född år 2000 väntas gå högt i sommarens NHL-draft men väljer nu att förlänga sitt kontrakt med Brynäs IF och fortsätta sin utveckling i klubben.

-Det känns jättekul, för mig är den en barndomsdröm, så valet är självklart. Jag har trivts bra i föreningen, känner mig trygg och är glad för att utvecklas vidare här. Gävle känns också som hemma, jag har bott här i tre år och har vänner både inom och utanför hockeyn, säger Adam Boqvist till klubbens hemsida.

Sparsamt med speltid

Adam som har haft det svårt att ta en ordinarie tröja i Brynäs a-lag denna säong men väljer ändå att fortsätta sin utveckling i Gävle klubben och ser hur han ska bidra till laget.

-Ja det är flera defensiva backar, jag som är en mer offensiv back ska försöka bidra med det och bygga min roll utifrån det. Nu längtar jag till säsongen startar, det ska bli grymt kul att spela vidare i Brynäs och spela för våra härliga fans, avslutar Boqvist.

Glad Bengtzen om förlängningen med Boqvist

-Det är mycket glädjande att vi nu har skrivit kontrakt med Adam som är en jättetalang. Dessutom extra kul att han kommer ur den egna utbildningsverksamheten, det är ännu bevis på att verksamheten Morgondagens Brynäsare är en viktig del i Brynäs DNA och att det är en bra utbildning, säger sportchef Stefan Bengtzen.

Kontraktet med Boqvist är skrivet på ett år

 

Läs mer om Brynäs IF>>>

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN