BEKRÄFTAT: SHL-klubbarna byter spelare med varandra
Foto: Bildbyrån
SHL-klubbarna bekräftas byta spelare med varandra. De lämnar sina gamla klubbar för spel på ny ort och väntas ansluta till sina nya lag inför morgondagen.

I och med slutspurten av grundserien i SHL bekräftas nu att det sker ett spelarbyte mellan konkurrenterna. SM-guld vinnaren och den forne toppbacken lämnar sina nuvarande klubbar med detsamma och väntas ansluta till sina nya lag redan inför omstarten av SHL imorgon.

SHL-klubbarna byter spelare med varandra

Adam Brodecki lämnar Brynäs för spel i Malmö. I sitt forna lag stod Brodecki för 14 poäng på 37 matcher.  Brodecki, som nu är inne på sitt fjärde SHL-lag på tre år väntas spela redan i morgondagens bortamatch mot Leksand. Tidigare i karriären har Brodecki bland annat representerat Tre Kronor, vunnit SM-guld våren 2018 samt varit en framstående spelare under sin tid i Linköping.

– När den här möjligheten dök upp så kändes det bra för min del, inte minst med ett flerårsavtal. Jag vet att klubben varit intresserade tidigare och jag är glad att klubben tror på mig. Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater under den kommande roadtrippen och jag längtar efter att pucken ska släppas i min debut, säger Brodecki på klubbens hemsida. 

Samtidigt går Malmös Marcus Björk i motsatt riktning och ansluter till Brynäs trupp. Förhoppningsvis blir Björk spelklar till morgondagens möte mot HV71.

— Det känns fantastiskt roligt att komma till Brynäs. Det är en utmaning som jag är väldigt taggad på. Brynäs är en stor och klassisk klubb som det ska bli häftigt att bli en del av, säger Björk på den nya klubbens hemsida. 

Sportcheferna om bytet

Malmös sportchef Patrik Sylvegård beskriver övergången som positiv. Brodecki väntas bidra mycket till lagets framgångar samtidigt som Malmö satsar på att bygga på hans utveckling.

– Vi har följt Adam under en tid och ser med spänning fram emot att få in honom i vårt lag. Han är en fartfylld spelare som besitter en stor potential. Han får en trygghet här med ett kontrakt som sträcker sig över ytterligare två säsonger, något som vi tror kan få honom att bli en bättre spelare, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.Även Brynäs herransvarige Michael Sundlöv är nöjd med att Björk ansluter till klubben.

— Vi har tittat på honom hela säsongen och har varit intresserade en längre tid eftersom han suttit på utgående kontrakt. Sen dök möjligheten upp att ta hit honom redan nu, vilket vi ser som jättepositivt, säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv på klubbens hemsida. 

Kommentarer

Kommentarer