BEKRÄFTAT: NHL-meritererad forward till SHL

0
983
BEKRÄFTAT: NHL-meritererad forward till SHL
Foto: Bildbyrån
Den NHL-meritererade forwarden bekräftas återvända till SHL. Han har tidigare spelat i både Mora och Färjestad men väljer nu ett annat lag till sin meritlista. Han förväntas ansluta till laget de kommande dagarna och kontraktet sträcker sig över säsongen 2020/21, skriver laget på sin hemsida.

Den NHL-meritererade forwarden är åter i SHL. Han kommer senast från den fiska klubben SaiPa men har även spelat i WHL, NHL, AHL och i Tre Kronor. Idag bekräftades det av klubben att han ansluter till laget och kommer att spela inom den närmsta framtiden. I och med forwardens tillkomst till klubben innebär det även att en annan spelare lämnar för utlandet.

NHL-meritererad forward till SHL

John Persson kommer senast från Finland och SaiPa där han gjorde 15 poäng på 36 matcher. Innan dess har han bland andra representerat New York Islanders och Tre Kronor. Nu bekräftar Brynäs att han dessutom kommer representera klubben i slutet av denna säsong kommande säsong, skriver klubben på sin hemsida.

— Jag är en stor powerforward som gillar att jobbar hårt och bidra i det fysiska spelet men som även gillar att göra mål, säger John Persson och fortsätter:

— Det känns jättebra att få komma till Brynäs. Jag har min familj i Gävle och ser verkligen fram emot att komma på plats. Direkt när jag fick höra att Brynäs var intresserade kändes det kanon och som något jag ville göra, säger Persson om övergången.

Emil Forslund till Finland

I samband med detta lämnar Emil Forslund Brynäs för spel i John Perssons forna klubb SaiPa. Forslund kom till Brynäs inför fjolårssäsongen och totalt gjord 20 poäng på 88 matcher för klubben.

— Emil vill och behöver få spela och han har fått mindre speltid än han har velat här hos oss. Nu får han chansen att visa upp sig och spela mycket ishockey, säger  Michael Sundlöv, ansvarig för herrlaget, på klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.