ARVIDSSON: Så slutar SHL-tabellen säsongen 2018/19

SHL säsongen börjar närma sig. Ja det är några månader kvar och några lag har ett fåtal platser kvar att fylla. Men jag har gått igenom lagen och såhär slutar SHL-tabellen enligt mig säsongen 2018/19.

1. Djurgården

Djurgården kommer bli livsfarliga i år och frågan är vilket lag som kan stoppa dem. Tappade tungt Marcus Högström men med värvningarna av Jacob Josefson och Dick Axelsson så menar man allvar. Återvänder Axel Jonsson Fjällby och Andreas Engqvist blir återställd så blir det tufft för resterande lag att rubba Stockholmarna. Målvaktsuppsättningen Jensen/Reideborn där kommer det bli krig om vem som ska ta förstaspaden och Reideborn kommer få kämpa. Jag tror att Robin Jensen kommer gå vinnande ur den striden.

2. Växjö

Spelare som Elias Pettersson och Robert Rosén är två klart tunga tapp. Niclas Burström är en prestigevärvning och trivs han i klubben och med rätt omgivning så kommer det bli tufft att möta Växjö i år. Roman Horák är en intressant värvning som kommer bli kul att se. Tror dock inte klubben är färdiga och som tidigare så kan storspelare droppa in under pågående säsong. Stommen är kvar i laget och Daniel Rahimi tillsammans med Viktor Fasth kommer göra allt dem kan för att för ta guldet till Småland.

3. Frölunda

Tillhörde guldfavoriterna innan säsongen drog igång. Säsongen gick lite upp och ner för lag et och man föll tillslut tungt mot Malmö. Har majoriteten av spelarna kvar och med rätt utvecklig så kommer man vara ett topplag kommande säsong. Man tappar Rasmus Dahlin som med stor sannolikhet spelar i NHL i höst. Laget har ekonomi och muskler att som Växjö förstärka ytterligare under säsongen, vilket jag tror man kommer att behöva.

4. Rögle

Rögle kommer bli säsongens utropstecken! Bröderna Abbott har visat på klass och finess och kommer i år att ta klubben ytterligare några steg. Spelare jag pratat med instämmer i lovsången och det andas hockey på allvar i Ängelholm. Daniel Bertov kommer bli ett spännande namn att följa. Det luktar nytt och fräscht över Rögle som är här för att stanna.

5. Skellefteå

Skellefteå kommer även i år att tillhöra översta delen av tabellen. Pär Lindholm kommer saknas och kommer behöva ersättas. Samtidigt så måste Joakim Lindström fortsätta visa att han är seriens bästa spelare. Ekonomiska muskler finns i klubben som kommer användas under säsongen. Mantas Armalis kommer tillsammans med Jocke Lindström få ett tungt lass att bära under säsongen.

6. HV71

Säsongen blev ett stort misslyckande för HV71. Skador på nyckelspelare var en stark bidragande faktor till det tidiga respasset för laget. Jag räknar med att hela föreningen är laddade är revansch. Simon Önerud är tillbaka och det ska bli spännande att se vad Markus Ljungh och Joakim Andersson kommer att bidra med. Föreningen gick sju miljoner plus trots fiaskosäsongen och man har över 47 miljoner i eget kapital. En back och en forward ska in och hela Jönköping förväntar sig toppnamn, vilket jag tror man behöver för att hålla sig i toppen under säsongen.

7. Färjestad

Att Dick Axelsson var förlorad var tungt men ingen nyhet. Men tillsammans med Michael Lindqvist så är det såklart jobbigt. 13 spelare lämnade Karlstad eftersäsongen som gick Laget bygger nytt och det är nästan omöjligt att förutse vart laget placerar sig. Jag tror dock att spelare som Daniel Viksten, Gustav Rydahl, Jesper Olofsson kommer skörda nya framgångar åt värmlänningarna. Ska bli spännande att se Markus Svensson i Färjestad som behöver hitta rätt på målvaktsfronten.

8. Luleå

Thomas ”Bulan” Berglund formar laget och spelare som Robin Kovacs och Patrik Cehlin kommer göra det svettigt för försvarande backar. Luleå har en tung backbesättning där Erik Gustafsson är en toppvärvning. Jag ställer mig dock frågande till att laget har tillräckligt mycket som krävs för att bli ett topplag även om dem stundtals kommer bli svårstoppade under säsongen.

9. Örebro

Knyckte Aaron Palushaj från Brynäs och stod därmed för en riktig hockeyknall. Sakari Manninen, Daniel Viksten och Joakim Andersson försvann vilket är tungt för Örebro. Men satsningen fortsätter och på pappret har man gjort det bra. Jag tror att man kommer hamna högre upp i tabellen än vad man tidigare gjort och slippa stressen kring kvalstrecket.

10. Malmö

Emil Molin är en finfin värvning för Malmö. Samtidigt kommer det bli spännande att se Emil Sylvegård i en nygammal miljö. Laget kan placera sig lite överallt i tabellen och kan likagärna ta sig till SM-final så pass svårtippade är dem. Har värvat en del tunga namn så Malmö kommer bli ett tungt lag att möta och säkerligen svårt att vinna mot. Men högre upp en tiondeplats vågar jag inte placera dem.

11. Linköping

Linköping känns iskalla och jag tror inte dom kommer ta sig till slutspel. Dan Tagnes lämnade ett sjunkande skepp och ersattes av Tommy Jonsson som fått sparken från både Brynäs och Björklöven. Och det skulle inte förvåna mig om även Linköping väljer att bryta med Tommy under säsongen. Broc Little är en fin värvning för klubben. Men det är nog det enda positiva jag kan se, i dagsläget.

12. Brynäs

Aaron Palushaj gick till Örebro och sedan försvann målvakten Joacim Ericsson med en sent upptäckt knäskada. Vet i ärlighetens namn fortfarande inte hur klubben agerade när dem signade Ericsson, genomgick han ens en läkarundersökning? Njae jag tror Brynäs kommer få det oerhört jobbigt denna säsong och jag tror inte klubben kommer lyfta sig något vidare denna säsong heller.

13. Timrå

Säsongens nykomling kommer få det väldigt svårt i SHL. Ledande spelare som var med och spelade upp Timrå i SHL har lämnat klubben. Nu står man där med en trupp värt klubbens ekonomi. Att Timrå kommer tillhöra den nedre halvan kan jag inte se något annat. Men jag tror inte heller att man kommer stå som tabelljumbo.

14. Mora

Mora tror jag kommer stå som tabelljumbo kommande säsong. Klubben ska bygga nytt och sett till ekonomin så tror jag inte på några utropstecken för klubben. Nej Mora får gå en strid med Timrå om tabelljumboplatsen. Mats Lusth har nog tappat lite för mycket för att laget ska ta några större kliv säsongen 2018/19

Så slutar SHL enligt kollegan>>>

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN