ANALYS: Brynäs slog ineffektivt Rögle

Det var två formstarka lag som under torsdagskvällen möttes i Gavlerinken. Brynäs tog emot Brynäs. Det som blev en jämn match på isen men en ojämn match på resultattavlan när Brynäs besegrade ett ineffektivt Rögle. 

Rögle har sett ut som ett annat lag sedan bröderna Abbott tog över laget för någon vecka sedan. Men även om det ser bättre ut för Ängelholmslaget nu än vad det gjorde för bara en månad sedan så finns det fortfarande en hel del som behöver göras innan Rögle på allvar kan klättra i tabellen. Rögles kanske största problem under inledningen av säsongen har varit deras försvarsspel som har sett väldigt svajigt ut. Under kvällens match mot Brynäs var det återigen svajigt i försvaret.

Rögle ineffektivt – Rautio storspelade

Trots att slutresultatet skrevs till klara 4-0 för hemmalaget Brynäs så var matchen i sig betydligt jämnare än så. Det var till och med så att det under stora delar av matchen var Rögle som kändes som det hetare laget och skapade också de bästa chanserna. Framförallt i den andra perioden när gästerna vann skotten med 18-8. Men Brynäs stod för en bra insats försvarsmässigt och lyckades också undvika utvisningar nästan helt (endast en på hela matchen). Det gjorde att Rögle inte fick många chanser att visa upp sitt starka powerplay. Man gör nämligen mål i cirka vart fjärde försök i powerplay. Ja, Rögle var ineffektivt men det ska även tilläggas att Brynäs målvakt David Rautio stod för en av sina bästa insatser för säsongen och var matchens i särklass bästa spelare då han gång på gång räddade sitt Brynäs med avgörande räddningar.

Trots Rögles tydliga spelövertag i den andra perioden så lyckades Brynäs vinna den med 2-0. Två mål på åtta skott. Rögles försvar var slarvigt och inte tillräckligt rejält. Detta i samband med att målvakten Justin Pogge inte övertygade. Så även om Rögle har tagit tydliga steg framåt har man fortfarande en bit kvar innan man kan vara nöjda med sin insats.

Brynäs fortsätter imponera

Förra säsongen var man ett mål ifrån ett SM-guld. Den här säsongen inleddes riktigt dåligt av Brynäs. Men nu har man verkligen hittat formen och har på de senaste fem matcherna tagit 13 poäng av 15 möjliga. Detta gör laget till ett av de formstarkaste i hela ligan. I nästa match väntar dock ett riktigt kraftprov för Brynäs när serieledande Växjö kommer på besök på lördag.

Även för Rögle väntar en tuff match på lördag när man återvänder till Ängelholm för att ta emot Skellefteå.

Läs även: Efter succén i Hockeyallsvenskan – stortalangen kallas hem

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN