BERTHOLD: Har vinden vänt för Linköping?

Har vinden vänt för Linköping, det undrar Hockeybladets Pontus Berthold. Linköping stod under gårdagen för en riktig knall när man slog Färjestad på bortaplan.

En fråga som Hockeybladets Pontus Bertold ställer sig, har vinden vänt för Linköping? Laget som annars haft en väldigt tuff säsong med sprakad tränare och dåliga resultat har verkligen steppat upp de sista matcherna.

Skall man vara ärlig var Färjestad absolut inte ofarliga igår, utan man hade spelet stora delar av matchen och öste på mot Linköping. Men i hockey är det målen som räknas och det var bortalaget Linköping bäst på, där kan du alltid kolla in Norskespilleautomater.com.

Bra försvar

Färjestad pressade som sagt Linköping hårt vid flera tillfällen framförallt i andra perioden men ett imponerande försvarsspel stod emot. Istället tog man vara på sina kontringar vilket visade sig vara avgörande för matchen

– Vi har inte speciellt mycket puck i första perioden, men har ett relativt aktivt försvarsspel. Men vi är spetsiga på de chanser vi får i första perioden och tack vare att vi har 2-0, och med hur det såg ut i andra perioden, så har vi oavgjort inför sista och där spelar vi vår bästa period för kvällen, sa Daniel Eriksson tränare i Linköping efter matchen.

Det visade sig vara ett vinande koncept. Man spelade bra i powerplay och i boxplay, där man även lyckades göra ett mål. Linköping visade att hockey inte alltid behöver vara så svårt om man spelar enkelt och gör jobbet. Försvarsspelet var bra hela matchen och att bara släppa in två mål mot Färjestad som hade fyra raka vinster innan matchen är mycket imponerande.

Två raka vinster

I matchen innan lyckades man även slå starka Örebro på hemmaplan med 4–2. Denna gång vinner man alltså en till match mot ett av seriens formstarkaste lag och det känns verkligen som Linköping har hittat rätt. Visst kan det bara vara en tillfällighet men skall man se till hur man spelat tidigare under säsongen är det ett stort steg framåt.