BERTHOLD: Har vinden vänt för Linköping?

Har vinden vänt för Linköping, det undrar Hockeybladets Pontus Berthold. Linköping stod under gårdagen för en riktig knall när man slog Färjestad på bortaplan.

En fråga som Hockeybladets Pontus Bertold ställer sig, har vinden vänt för Linköping? Laget som annars haft en väldigt tuff säsong med sprakad tränare och dåliga resultat har verkligen steppat upp de sista matcherna.

Skall man vara ärlig var Färjestad absolut inte ofarliga igår, utan man hade spelet stora delar av matchen och öste på mot Linköping. Men i hockey är det målen som räknas och det var bortalaget Linköping bäst på, där kan du alltid kolla in Norskespilleautomater.com.

Bra försvar

Färjestad pressade som sagt Linköping hårt vid flera tillfällen framförallt i andra perioden men ett imponerande försvarsspel stod emot. Istället tog man vara på sina kontringar vilket visade sig vara avgörande för matchen

– Vi har inte speciellt mycket puck i första perioden, men har ett relativt aktivt försvarsspel. Men vi är spetsiga på de chanser vi får i första perioden och tack vare att vi har 2-0, och med hur det såg ut i andra perioden, så har vi oavgjort inför sista och där spelar vi vår bästa period för kvällen, sa Daniel Eriksson tränare i Linköping efter matchen.

Det visade sig vara ett vinande koncept. Man spelade bra i powerplay och i boxplay, där man även lyckades göra ett mål. Linköping visade att hockey inte alltid behöver vara så svårt om man spelar enkelt och gör jobbet. Försvarsspelet var bra hela matchen och att bara släppa in två mål mot Färjestad som hade fyra raka vinster innan matchen är mycket imponerande.

Två raka vinster

I matchen innan lyckades man även slå starka Örebro på hemmaplan med 4–2. Denna gång vinner man alltså en till match mot ett av seriens formstarkaste lag och det känns verkligen som Linköping har hittat rätt. Visst kan det bara vara en tillfällighet men skall man se till hur man spelat tidigare under säsongen är det ett stort steg framåt.

Nya tränare

Tränarprofilen Bert Robertsson fick sparken i början av året efter laget haft det väldigt kämpigt under säsongen.

– De sportsliga resultaten har uteblivit. Därför väljer vi att göra denna förändring, sa Niklas Persson, general manager till klubbens hemsida i samband med tränarbytet.

Man kan inte klandra Robertsson för alla dåliga resultat men nu verkar det som det nya tränarparet Eriksson och Åkerman ha hittat rätt med laget.

Klarar man sig kvar?

Linköping har trots två vinster fortsatt en tuff situation i tabellen. Just nu är man på säker mark men man är långt ifrån säkrat kontrakt. Dessutom har man några mer matcher spelade en vissa andra bottenkonkurrenter, så varje match som är kvar kommer vara fortsatt viktig. Men spelar man som man gjort det sista så kan det mycket väl räcka för spel i SHL 2021/22. Mellan matcherna kan du kolla in Hockey Hero.

Hur går det för Linköping den här säsongen?

  • Ingenmansland (53%, 192 Votes)
  • Kvalar sig kvar (20%, 72 Votes)
  • Åker ur (19%, 69 Votes)
  • Slutspel (8%, 27 Votes)

Total Voters: 360

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo + 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN