KLART: Almtuna värvar från konkurrenten

Efter att ha ryktats till Almtuna tidigare står det nu klart att forwarden är klar för klubben. Ansluter gör han från en konkurrent i HockeyAllsvenskan.

Trots fina prestationer de senaste säsongerna stod det klart att forwarden inte skulle bli kvar i Umeå. Det ryktades sedan om att den nu före detta Björklövenspelaren, Lucas Sandström, skulle vara aktuell för en flytt till Almtuna och Uppsala kommande säsong. Bland annat ska han ha setts till flertalet gånger i Uppsala och runt laget efter förra säsongen. Nu står det klart att så blir fallet.

”Lucas är en spelare som vi under en längre tid bevakat och velat få hit till Uppsala, vi är nu glada över att signa upp honom inför säsongen. Han är en spelare som kommer att bidra med en grym attityd, stor passion och en stor hunger och kommer vara en spelare som går in i varje situation med stort hjärta. Lucas är en stenhårt jobbande spelare som även har bra känsla för målet. Med Lucas får in en riktig vinnarskalle som tävlar varje match”, skriver klubben på sin hemsida.

Värvas från konkurrenten

27-årige Sandström har flera år av hockey i de högsta serierna bakom sig. Bland annat hann han göra fem SHL-matcher för Mora under klubbens tidigare sejour i högsta serien säsongen 07/08. Sedan dess har han spelat för flertalet klubbar i HockeyAllsvenskan samt representerat juniorlandslagen. Efter fyra säsonger i ”Löven” och Umeå är han alltså klar för spel i Almtuna kommande säsong.

– Almtuna har varit intressent under en tid och var det bästa alternativet för mig i år. Det känns grymt kul att vara på plats, säger Sandström själv.

En som ser framemot att ha den hårt jobbande forwarden på plats är en av lagets assisterande tränare, Martin Gudmundsson. Han ser även att Lucas ska ta en ledande roll i en av toppkedjorna från start.

– Han är en riktig fighter som aldrig viker ner sig, en spelare som ger allt hela tiden. Han tillför poäng och är en spelare som går in i våra 2 toppkedjor.

Får någon lämna Almtuna?

Efter att uppgifterna om Sandströms flytt till Uppsala blivit allmän kännedom har det ryktats på annat håll. Det har bland annat spekulerats i vem som kan komma att lämna laget. Detta då antalet forwards ska vara uppe på totalt 17(!) stycken, med tre spelare på juniorkontrakt inräknat. Enligt SportUppsala ska spelaren i fråga då med största sannolikhet vara 24-årige Jesper Bärgård. Det återstår dock att se vad som sker.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN