Almtuna ser ut att förstärka – kanadensisk forward på ingång

0
322
Foto: M. Richter

Almtuna försöker fylla sina sista platser i truppen. Nu kan en transatlantisk forward vara på ingång. Det rapporterar SportUppsala.se.

Almtuna är enligt uppgifter till sajten SportUppsala.se väldigt nära att knyta till sig den kanadensiska forwarden David Vallorani. Vallorani har under den senaste säsongen representerat Bramton Beasts i ECHL. Under 72 matcher stod forwarden för 83 poäng. Ett facit som belönades med poängligavinst i Bramton Beasts. Vallorani utsågs även till ”säsongens offensiva spelare” i laget.

Almtuna har sedan tidigare släppt två av sina nyckelspelare för spel i SHL. Emil Larsson som lämnade för Luleå och Sebastian Hartmann som kritat på för SHL-nykomlingen Mora. Vallorani skall enligt sportuppsala.se fungera som en ersättare till två annars väldigt tunga tapp.

Vallorani har trots sin kanadensiska nationalitet erfarenhet från större europeiska rinkar. Den 28-åriga forwarden har representerat ett par europeiska klubbar under tidigare skeden i karriären. I Milano Rossublu i Italienska högstaligan stod kanadensaren för 65 poäng under 34 matcher. Även under sin sejour i Tyskland stod forwarden för en god poängproduktion.

Almtuna har tidigare klargjort att man efterlyst en transatlant med erfarenhet från europeiska rinkar. Något som Vallorani har.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − fjorton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.