Wikegård ryter till mot disciplinnämnden och Daniel Sondell

Hockeyexperten Niklas Wikegård ryter till och svingar yxan ordentligt. Wikegård sågar bland annat disciplinnämnden, Luleås Daniel Sondell och okunniga supportrar.
– Det är Sondell som ska vara avstängd, säger Niklas Wikegård på sin Intsagram.

Niklas Wikegård ryter till, han sågar disciplinnämnden i allmänhet och mot Luleås Daniel Sondell skräder han inte orden. På sin Instagram pratar han om ansvaret för den som blir tacklad och att disciplinnämnden behöver ändra sina bestraffningar, så att de också gäller den som blir tacklad.

– Sondell ser att Holtz är på väg att tackla, väljer att inte försvara sig. Hoppar inte undan ordentligt, skyddar sig inte med klubban, virder inte upp axeln. Han tar inte emot smällen överhuvudtaget, dundrar Wikegård på sin Instagram och fortsätter:
– Den som visar sämst respekt eller den som visar ingen respekt överhuvudtaget för spelet hockey är ju Daniel Sondell i den smällen.

Wikegård ger sin syn på hockeyns disciplinnämnd i fallet med Alexander Holtz avstängning på tre matcher. En avstängning som Wikegård tycker är väldigt hård.

– Den här disciplinnämnden feltolkar, det finns säkert paragrafer hit och dit, men det finns ingenting som rutar in mot den som blir tacklad.

Han avslutar det inlägget på Instagram med att säga att det är Daniel Sondell som ska bli avstängd inget annat

Svarar på reaktioner

Wikegård fick så många reaktioner på inlägget att han kände sig tvungen att svara på det, något han påpekar att han inte brukar göra. Nu riktar han sig till de som kommenterat och inte håller med honom.

– Nu vill jag rikta mig till er, som förmodligen inte har spelat ishockey, utan att lägga någon värdering i det. Försök att tänka på hur hockeyn alltid sett ut. Det finns ett DNA, ett gentlements agreement i sporter där kontakt är tillåten att man måste skydda sig själv.

Här kan du titta på hela inläggen från Wikegård.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN