WAHLSTROM: ”Jag älskar att spela med samma klubbmärke som pappa gjorde”

Hockeybladet träffade AIK:s NHL-lån Oliver Wahlstrom inför premiären av Hockeyallsvenskan. Vi pratade bland annat om klubbvalet AIK.
– Jag älskar att spela med samma klubbmärke som pappa gjorde, säger Oliver Wahlstrom till Hockeybladet.

Oliver Wahlstrom älskar att spela med samma klubbmärke som hans pappa spelade med i början av karriären. Som J18-spelare representerade Joakim Wahlström AIK innan det var dags att flytta till USA. Inför den Hockeyallsvenska premiären ger vi dig en bet365 bonus, som kanske räcker hela säsongen.

Hockeybladet träffar den unge talangen efter en träningsmatch på Hovet och han är glad att få chansen att spela hockey i Sverige. Han tillbringar stora delar av somrarna på Västkusten och då tränar han gärna med Frölunda. Nu med osäkerheten om det blir någon NHL-säsong överhuvudtaget eller om den bara startar sent, gör att flera spelare med NHL-kontrakt väljer att spela i Europa. SHL:s regelverk gör att klubbarna inte får låna in spelare som inte har ett gällande kontrakt med SHL-klubben, därför väljer många spelare att gå till Hockeyallsvenskan för att hålla igång.

Inget svårt val

Oliver Wahlstrom var lagkapten för USA:s JVM-lag i januari och tillhör NHL-organiationen New York Islanders. När chansen kom att få spela i AIK var det inget svårt val för den talangfulle forwarden.

– Pappa växte upp i Stockholm och Göteborg och han spelade i både AIK och Djurgården som ung. Jag älskar att spela med samma klubbmärke som pappa gjorde, det är väldigt coolt, säger Oliver Wahlstrom till Hockeybladet.

Stor skillnad

Vi kommer in på den största skillnaden mellan att spela försäsongshockey i Sverige i ett lag från Hockeyallsvenskan och att spela i NHL. Wahlstrom är helt klar på vad den största skillnaden är.

– Isen, definitivt isen. Den är så stor, så mycket större, jag får mer tid och utrymme med pucken. Det åks mer skridskor här i Sverige också.

Den unge forwarden hade inte spelat match på länge när han kom till AIK och matcherna på Hovet, så det gäller att anpassa sig.

– Jag har inte spelat match på sju månader och sedan måste jag vänja mig med den stora isen.

Osäker framtid

Normalt spelar Wahlstrom i Islanders organisation och det är osäkert hur länge han kommer att spela med AIK i Hockeyallsvenskan. Det kan bli längre än till i november då lånekontraktet mellan Islanders och AIK går ut.

– Jag är redo för att åka hem till träningslägret som det ser ut nu, det är osäkert med coronasituationen när det blir av. Jag uppskattar verkligen att få vara här och spela.

Älskar Stockholm

Wahlström älskar livet i Stockholm och att utbudet förutom hockeyn är stort gör honom riktigt glad.

– Jag älskar Stockholm, det finns så mycket att göra. Nu har jag dessutom järnkoll på tunnelbanan, tvärbanan och allt det där.

Det är inte lika skrämmande att åka tunnelbana i Stockholm om man jämför med New York.

– Tunnelbanan i där (New York) är så annorlunda mot här. I Stockholm är det lätt att förstå vart man hamnar, men i New York är det massor med små stopp och andra saker som förvirrar.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN