Sviten intakt – ”Gnaget” förlorar igen

Vi fick se två tvåmålsskyttar och ett lag som skulle bryta sin negativa trend utan att lyckas. ”Gnaget” förlorar igen och burop var det sista som hördes. 

Det var hemmalaget AIK som kom ut starkt från början. Man lyckades skapa tryck i offensiv zon. Dock var gästerna inte oförmögna att vända spelet. Bland annat så fick vi se unge David Lilja lura upp Ludvig Claesson på läktaren med en tunnel. Det skulle sedermera komma ett ledningsmål också och det från just på BIK. När AIK tappar markeringen så smäller det till 0–1 bakom Erik Källgren. Följt av detta kom även något som kan vara säsongens sämsta AIK-powerplay då ingenting fungerade. Men till slut så lyckades hemmalaget kvittera med ynka tio sekunder kvar av första genom Anton Holm när spelarna bara väntade på att perioden skulle ta slut.

 

Lagen följs åt

Det skulle hinna svänga igen. Bland annat så fick vi se tre mål på fyra minuter. Först var det Eric Norin som inte fick tag på pucken och Fredrik Höggren snodde den för att sedan hänga dit 1–2 med ett snabbt handledsskot. ”Gnaget” kvitterade sedan genom Henrik Marklund och tog ledningen genom tvåmålsskytten Anton Holm. BIK har dock bud på mer. Bland annat så går hela AIK:s lag bort sig och ger bort ett friläge men utan resultat. Det hängde sånär i luften och kom till slut, Karlskogas kvittering alltså. Ytterligare ett sent mål då även Fredrik Höggren blev tvåmålsskytt med fyra(!) sekunder kvar av andra.

 

Allt rasar för ”Gnaget”

I slutakten fick vi se ett hemmalag i uppförsbacke tidigt. Först fick Jacob Lundegård göra sitt första för säsongen och sedan var det även Carl Berglunds tur att få göra detsamma till 3–4 och 3–5 för Karlskoga. När sedan AIK får spela fem-mot-tre lyckas man reducera när Eric Castonguay sätter en raket rakt i krysset men närmare än så kom man inte. Både 4–6 och 4–7 kom från Värmlänningarna innan kvällen var över och de fick åka hem med de tre poängen. Spridda burop var det sista som hördes från Hovets läktare den här kvällen och ”Gnaget” åkte på sin tredje raka förlust efter att ha inlett serien övertygande.

AIK–BIK Karlskoga 4–7 (1–1, 2–2, 1–4)
0–1 (11.35) Adam Johansson Byström (Juliuz Persson, Henrik Rommel)
1–1 (19.50) Anton Holm (Christian Sandberg, Filip Windlert)
1–2 (22.58) Fredrik Höggren (Alexander Leandersson)
2–2 (25.04) Henrik Marklund (Numerärt underläge)
3–2 (26.59) Anton Holm (Robin Axbom, Christian Sandberg)
3–3 (39.36) Fredrik Höggren (David Lundmark, Mikael Eriksson)
3–4 (41.21) Jacob Lundegård (Simon Mattsson, David Lilja)
3–5 (44.31) Carl Berglund (Jeff Hayes, Niklas Lihagen)
4–5 (52.42) Eric Castonguay (Eric Norin, Christian Sandberg) fem-mot-tre
4–6 (54.29) Jeff Hayes (Henrik Rommel, Jacob Lundegård)
4–7 (59.19) Niklas Lihagen (Utan assist) fem-mot-fyra
Skott: 36–29 (9–5, 9–12, 18–12)
Utvisningar AIK: 4×2 2×2+2 BIK: 3×2 1×2+2
Domare: Christoffer Holm
Linjemän: David Laksola, Fredrik Bäckström
Publik: 3032

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN