SHL-KVAL 2019: Inför den Hockeyallsvenska finalen

Hockeyallsvenskans grundserie är färdigspelad. Efter 52 omgångar står det klart att AIK vinner serien elva poäng före tvåan Oskarshamn. Dessa lag möts nu i den Hockeyallsvenska finalen, där vinnaren ställs mot Timrå om en plats i SHL.

Att ta sig till den Hockeyallsvenska finalen är en stor bedrift. Att vinna grundserien med hela elva poäng visar på att AIK gjort en kanonsäsong. Laget är nöjda med sin prestation och att man nått ett av de mål man satte upp inför säsongen. Nu siktar man på att nå sitt andra mål, att ta sig tillbaka till SHL.

Nämen det är en jättebra grundseriesäsong, vi är jättenöjda med den. Det var ju målet från början att vinna den här serien och nu ska vi sikta på nästa mål, så halva jobbet är klart. Nu är det andra halvan, den viktiga halvan som börjar, säger Alexander Deilert, back i AIK.

Tuffa möten under säsongen

Under grundseriens fyra möten vann lagen två var, AIK tog två tre-poängare och Oskarshamn tog en trea samt en seger efter straffar. Inför finalserien tror Alexander Deilert på nya tuffa drabbningar lagen emellan.

Det kommer bli en tuff serie. Vi har haft tuffa matcher mot dem hela säsongen och vi vet vad dem är bra på. Dem är ett fartfyllt lag, det kommer bli kamp, riktig kamp hela vägen, säger han.

Alexander Deilert tycker att det ska bli kul att spela finalen och att både han och laget är förväntansfulla på vad som komma skall.

Inför finalserien

Vad som helst kan hända i en finalserie. Det går inte på förhand att säga vad som ska ske. Båda lagen kommer göra allt för att stå som segrare. Att ha en game-plan och följa den kommer bli viktigt.  För AIK gäller det att fortsätta spela precis som man gjort i grundserien.

Nycklarna blir ju att spela det spelet vi spelat genomgående hela säsongen. Inte låta dem få styra med sin fart utan det är vi som ska styra med vår fart. Vi kommer spela fysiskt, vi är tunga, när vi får rakt spel genom mittzon och får långa anfall på dem är våra forwards riktigt bra, säger Alexander Deilert.

Alexander Deilert är tydlig med vad han behöver göra för att hjälpa AIK.

Jag vill bidra med ett stabilt backspel, först och främst ta hand om defensiven och sen givetvis bidra med mina offensiva kvalitéer där jag är ganska bra liksom, säger han.

Matchserien
[event_blocks 37067]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN