Petad i JVM – Bratt är klar för NHL utan att passera SHL

Hockeytalangen Jesper Bratt petades till JVM, han har inte tagit ett skridskoskär i SHL. Nu är han uttagen i New Jersey Devils NHL-trupp.

Jesper Bratt gjorde succé i AIK den föregående säsongen. Under NHL:s försäsong har han gjort så pass starka intryck på ledningen i New Jersey Devils att han tagit en tröja i premiären på lördag.

19-årigens förre tränare hyllar sin adept från AIK den gångna säsongen. Roger Melin är inte förvånad att han lyckats ta en plats.

– Han är oerhört teknisk och har fantastisk utväxling skridskoåkningen. Han har egentligen allt utom det sista lilla för att bli en riktig målskytt, men det vet jag att han har jobbat hårt med, säger Roger Melin till Sportbladet.

Bratt fick en dipp under förra säsongen

Forwardstalangen fick en riktigt dipp efter att han petades ut JVM-truppen under förra säsongen.

– Det var ett riktigt bakslag för honom som gjorde att han tappade en hel del av sitt spel i en period efter det, säger Melin.

Nu kan Devils använda sig av den förre AIK-spelaren i max nio matcher innan NHL-kontraktet träder i kraft. Blir det inte fler matcher kommer Jesper Bratt att spela i den kanadensiska juniorligan OHL med London Knights. Något som skulle öppna för spel i JVM i Buffalo i vinter.

En av sex

Den förre AIK-spelaren är en av endast sex spelare som lämnat Hockeyallsvenskan för NHL utan att ha spelat en match i SHL. De övriga är:

Mikael Backlund, från Västerås till Calgary Flames
Oliver Ekman Larsson, från Leksand till Phoenix Coyotes
Filip Forsberg från Leksand till Nashville Predators
Patrik Berglund från Västerås till St Louis Blues
Dennis Everberg från Rögle till Colorado Avalanche

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN