Nya Globen förväntas bli klar 2021

Inriktningsbeslutet gällande upprustningen av globen har nyligen klubbats igenom av Stockholms kommunfullmäktige. Renoveringsprojektet har gått in i en ny fas gällande detaljering av byggplanen. Prognoserna när arbetet står helt färdigt är daterat till senast 2021 då byggtiden spänner över tre år.

Vid Stockholm kommunfullmäktiges sammanträde den 29 januari godkändes upprustningen av Globen. Det står i ärendedokumentet för inriktningsbeslutet att byggtiden spänner över tre år, vilket betyder att renoveringen av Globen står helt klart senast 2021.

Det står även i ärendedokumentet  att kostnaderna för renoveringen av arenan kommer uppgå till 720 miljoner kronor. Samtidigt som arbetet pågår kommer verksamheter fortgå i arenorna.

Upprustningen betyder bland annat ett rörligt tak som är utformat för att klara olika evenemang och publikmängder för att skapa en intimare känsla. Detta betyder att både Djurgården och AIK fortfarande kommer att kunna få samma tryck som på Hovet som ska rivas. All verksamhet från Hovet kommer att flytta över till Globen.

Uppvärmningsrinkar under marken

Inom budgeten för Globens renovering finns dessutom planer på att bygga en till två underjordiska uppvärmnings- och träningsrinkar. Bland annat är tanken att detta kommer attrahera större evenemang, men främst täcker rinkarna Stockholmslagens träningsbehov.

– Det rivs inget Hovet före vi har en träningsanläggning och matchis för dam- och ungdomslagen klara, försäkrar Djurgårdens VD Jenny Silverstrand på klubbens hemsida.

Stockholms stad som äger Globen, genom SGA Fastigheter, menar också att en detaljerad planering och samordning bör ske i nära samråd med Stockholmsklubbarna gällande rivningen av Hovet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN