Nöjd Thelin hyllar nya tränaren

Stockholmarna har inlett HockeyAllsvenskan starkt. En som visat en positiv utveckling är Joakim Thelin som passar på att hylla lagets nya tränare.

Igår gästades AIK av Tingsryd hemma på Hovet. Efter en trög inledning och underläge med 0–1 efter 40 minuter så vände man i tredje. Med fyra mål så krossade man till slut gästerna. En som gjorde ytterligare en fin insats var Joakim Thelin som även krönte kvällen genom att bli målskytt.

– Det kändes ganska bra. Det var lite grinigt i början och så får de 1–0 ganska oturligt men vi visar bra tålamod och vänder på det i tredje, säger ”Gnagets” nummer 74 efter segern.

”Gnaget” hundraprocentiga

4–1-segern var den tredje av på lika många matcher i inledningen av HockeyAllsvenskan. Efter premiärsegern mot Pantern har Tomas Mitells lag slagit Almtuna och så Tingsryd. ”Gnaget” är alltså hundraprocentiga så här långt något man är nöjda med men utan att tumma på det hårda jobbet.

– Det är alltid skönt att börja serien på ett bra sätt. Vi är nöjda där inne men det finns fortfarande saker som vi kan jobba lite på.

”Jocke” hyllar nya tränaren

En del i den fina starten för ”Jocke” och hans lagkamrater är nya tränaren Tomas Mitell. Det syns inte minst på resultaten. Det har även resulterat i en positiv utveckling för Thelin själv som växer med et ökade förtroendet.

– Jag har fått bra kritik från honom. Han är på mig på de saker som han tycker att jag ska bli lite noggrannare på. Sedan så får jag mycket beröm så att självförtroendet växer, säger Thelin.

Samtidigt som det går bra och responsen lyder därefter går det som sagt inte att slappna av. Det gäller att komma ner och göra jobbet varje dag. Hårt jobb dag ut och dag in alltså. Något som den 25-årige forwarden inte glömmer bort.

– Det är bara att fortsätta och jobba på varje dag. Jag är glad att jag fått större förtroende i år än förra året. Jag försöker ta vara på den chansen.

Förväntansfulla Thelin: ”Ett litet derby”

På fredag är det dags för AIK att bygga vidare på den fina starten och ta fjärde raka segern. Då väntar Södertälje i Scaniarinken. Det kan bli mycket folk och bra drag något som ”Lill-mördarn” ser framemot.

– Alltid roligt att åka till Södertälje och spela. Ett litet derby och på en fredag så det lär bli mycket folk, säger han och är säker på sin sak inför fredagens match:

– Vi ska åka dit, spela en bra match och ta hem tre poäng.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN