Michael Lindqvist: ”Vill de hålla på så får de göra det”

AIK kommer till Karlskoga och Nobelhallen med ett stort självförtroende. Stjärnan Michael Lindqvist tror stenhårt på en seger för sitt AIK.
– Vi ska göra allt för att vinna, säger Michael Lindqvist till Hockeybladet.

AIK:s Michael Lindqvist var planens bästa spelare när hans AIK slog BIK Karlskoga med 4–1, själv väljer han att sätta laget före jaget, även om han vet sin roll som poänggörare i AIK.

– Det viktiga är att vi vinner matcher och jag lägger ingen direkt fokus på att göra poäng. Självklart ska jag vara med och producera och det var skönt att göra det i förrgår, säger Michael Lindqvist till Hockeybladet.

22-åringen tycker att matchen senast på Hovet var AIK:s bästa match på länge och lyfter åter fram sitt lag.

– Vi gjorde vår bästa match i kvalet senast mot Karlskoga. Det var en grym insats av hela laget. Det kändes stabilt rakt igenom, säger Michael Lindqvist om insatsen senast mot Karlskoga.

AIK har haft pressen på sig länge och trots att man tog poäng i 17 raka matcher är det flera matcher som man haft kniven mot strupen. Något som gör att laget klarar att spela i pressade situationer.

– Jag tycker att vi har visat att vi klarar av de pressade situationerna vi ställts inför under säsongen. Vi vann i Almtuna när det gällde som mest och vi gjorde jobbet där. I förrgår hade vi kniven mot strupen igen och gör återigen en grym match. Vi känner oss trygga i vårt spel och har en bra känsla inför match tre. Vi ska göra allt för att vinna.

Lindqvist om kvällens match

För att vinna ikväll i Nobelhallen krävs att man håller ihop spelet bättre och framförallt är bättre förberedda än sist, något som AIK-forwarden är medveten om.

– Vi ska komma ut bättre, som vi gjorde senast och sätta vår prägel på matchen.

Sen att Karlskoga spelar tufft, nästan på gränsen till fult är inget som AIK eller Lindqvist ska lägga något som helst fokus på. Det gäller att hålla sig i skinnet.

– Vi lägger inget fokus alls på deras spel. Vill de hålla på så får de göra det, vi fokuserar helt på vårt eget spel och hur vi vill spela. Vi bryr oss inte om vad de gör eller om de vill få oss ur balans. Det gäller att vi håller oss kalla och till vår gameplan.

Vittring på SHL

I slutet av säsongen har AIK:s fans fått vittring på SHL och skanderar allt oftare ”Vi ska tillbaka” på läktarna. Ett mål som även nått laget.

– Det är klart att det är ett mål att nå SHL, men vi tar match för match och vi har en tuff match framför oss i Karlskoga ikväll. Den ska vi vinna först för att ha chansen.

De senaste matcherna har publiken hittat till Hovet och de har mot slutet burit fram sitt AIK. Nu tror poängmaskinen att det kan bli ännu bättre om det blir en fortsättning efter kvällens match.

– Jag tror att det kan bli ännu bättre mot Rögle. Först och främst tar vi match för match och vi ska vinna nästa match i Karlskoga. Tar vi oss till matcherna mot Rögle och får spela här hemma igen så tror jag att det kommer att bli ännu bättre tryck. Då kommer vi att göra ännu bättre matcher.

Får vi se Michael Lindqvist och AIK i Lindab Arena på torsdag?
– Det är målet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN