Målskytten återvänder: ”Ska bara köra”

Han vann skytteligan i SSK-tröjan. Nu har hans AIK inlett med tre raka segrar och ikväll återvänder målskytten till Scaniarinken för möte med gamla klubben.

I onsdags så tog Stockholmarna sin tredje seger på lika många matcher. Detta efter en rejäl islossning och fyra mål i tredje perioden. Ett av målen kom från Anton Holms klubba. Förra säsongens skytteligavinnare.

– Det har känts bra. Visst, det har böljat lite fram och tillbaka men vi har kommit vinnande ur alla tre matcher så det känns ändå ganska bra. Vi har gjort några misstag och det har varit lite kladdigt kring linjerna. Det är helt okej ändå för att vara de första tre matcherna, säger Holm till Hockeybladet.

När det kommer till hans eget spel så har han fått komma med i målprotokollet två gånger på tre matcher. Samtidigt så handlar det om att ta det lugnt, lyssna på tränaren och jobba hårt så löser det sig, trots snacket om hans succésäsong.

– Jag försöker väl inte fundera så mycket. Det har varit mycket snack om mål hit och dit. Jag försöker bara trumma på och jag för en dialog med Mitell om vad han vill att jag ska tillföra till laget.

Inte fundera – bara köra

Istället för att fundera på vad han åstadkommit tidigare så ska han baren fortsätta köra och inte fundera Det handlar om att satsa för att vinna och göra det som ett lag, precis som 27-åringen antyder.

– Det är bara att köra på och inte fundera så mycket. Om målen kommer eller inte det får framtiden utse. Det handlar om att vinna som lag och man kan inte förlita sig på en eller två spelare.

”Mycket att jobba på”

Även om ”Gnaget” inlett säsongen starkt så är forwarden inte nöjd. Han för en ständig dialog med tränare Mitell och erkänner att det finns en hel del att jobba på.

– Vi har diskuterat spelet i helhet och att bli bättre på många plan. Det är väl det jag har att jobba på, det är mycket jag har att jobba på helt enkelt och gör jag mål är det bara ett plus.

Målskytten nöjd senast

När Tingsryd gästade Hovet så fick Anton Holm bli målskytt igen. Han petade in en puck i tredje perioden och var en del i vändningen från 0–1 till 4–1 i slutperioden.

– Det är klart att det är skönt att göra mål. Vi hade det lite tufft i första och andra perioden. Sedan så fick vi ett tidigt 1–1-mål och det är klart att det är skönt att det trillade in till slut. Det blev ju lite av en islossning sen så det är skönt.

Återvänder efter övergången

Ikväll väntar alltså Södertälje på bortaplan och målskytten Anton Holm återvänder till Scaniarinken igen efter flytten till ”Gnaget”.

Nu väntar Södertälje, hur ser du på att komma tillbaka till Scaniarinken?
– Det är klart att det ska bli kul att komma dit och se vad de har att bjuda på. Det ska bli spännande, avslutar målsprutan.

LÄS MER: Thelin hyllar nya tränaren

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN