Licenskravet på publikkapacitet slopas

0
1542
Licenskravet på publikkapacitet slopas
Foto: Bildbyrån
Det har varit en het potatis och orsakat mängder av debatt och upprop. Nu slopas licenskravet på publikkapacitet. Förbundet backar i frågan.

Svenska Ishockeyförbundet backar i den kontroverisella frågan kring publikkapacitet och elitlicens. Därför slopas licenskravet på publikkapaciteten redan till nästa säsong.

– Från tidigare erfarenheter och efter att remissvaren på serieutredningen visat att det inte längre finns stöd för ett krav på publikkapacitet i svensk ishockey har det känts angeläget för oss att agera. När det gäller regelverket är det också viktigt för oss att ha respekt för den kommunala beslutsprocessen, därför att när det gäller just ishallar och arenor är Sveriges kommuner våra viktigaste samarbetspartners, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Karlskrona drabbade

Karlskrona var en av klubbarna som drabbades hårt av arenakravet, men de kan inte förvänta sig någon ersättning från förbundet nu när kravet slopas. Däremot skriver förbundet i pressmeddelandet att de kan få diespens denna och nästa säsong med att komma ikapp ekonomiskt från ombyggnationen.

”Beslutet innehåller också en dispensmöjlighet vid licensprövningen inför säsongen 2019/20 och 2020/2021 för förening, som från säsongen 2015/2016 eller senare, kan visa att den har blivit tvungen till snabba och kostsamma förändringar för att leva upp till kravet publikkapacitet och där kravet påverkat det egna kapitalet på ett sådant sätt att föreningen av den anledningen inte kan leva upp till licenskravet på eget kapital”, skriver förbundet.

Övriga arenakrav gällande säkerhet samt licenskrav på ekonomi, organisation och ungdomsverksamhet ligger kvar.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

1 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.