LÄNSDERBYT: Så bra var klackarna i derbyt mellan AIK och Södertälje
Foto: Tomas Hedlund
Hockeybladet tog pulsen de båda klackarna i länsderbyt mellan AIK och Södertälje på annandagens eftermiddag. Var det en publikseger?

Hur var derbyklackarna i matchen mellan AIK och Södertälje på annandag jul? Hockeybladet tog pulsen på de båda klackarna och eventuellt stöd från sittplatspubliken. Antalet sålda biljetter för matchen var 5 956 och antalet besökare var nog inte långt från den siffran.

Hemmapubliken

Golden Hill var större än hittills den här säsongen. Det behövdes ett derby för att de skulle tagga till och komma till Hovet för att stötta sitt lag. Det var inte fullsatt i hemmaklacken, men den gjorde vad den kunde för att höras bra.

Variation – 5

Det var riktigt bra variation på AIK-klacken. Många kända klacksånger.

Tryck – 3

Klacken hade några toppar under eftermiddagen, men något riktigt lyft blev det aldrig. Detta trots en ledning med 2-0. Att de inte fick med sig sittplats är en bidragande orsak till att trycket inte blev massivt.

Uthållighet – 2

Vi fick aldrig höra någon långkörare från Golden Hill. De gjorde tappra försök, men inget blev långvarigt.

Närvaro – 3

Cirka 200 tomma platser i säsongens största klack. Godkänt, men inte mer.

Humor – 0

Det var inte mycket till humor från AIK-klacken, totalt överkörda enda gången de försökte. Då drog de på med ”Södertälje förort till Beirut”.

Bortapubliken

Här var det inte många lediga platser på vare sig stå- eller sittplats. Hade riktiga toppar och sjöng fram reduceringen.

Variation 4

Inte samma variation som på Golden Hill, däremot var det större humor och bättre tryck.

Tryck 4

Det maldes på ordentligt när SSK jagade sitt första mål för dagen på Hovet. Bortaklacken malde tillsammans med laget ner AIK och helt logiskt kom också reduceringen i den andra perioden. Fick också med sig sittplats vid ett par tillfällen.

Uthållighet – 5

Att Södertälje kom tillbaka efter att ha legat under med 2-0 kan man tacka klacken för. Den malde på och när den fick fäste körde de samma sång länge. Något som lyfte SSK och fick AIK att vika sig.

Närvaro – 5

Inte många tomma platser på bortasektionen.

Humor – 4

När AIK-klacken drog till  med ”Södertälje förort till Beirut” svarade täljeklacken med det samma. När hemma klacken tystnade rätt snabbt försökte de få igång växelsång, något som svarades med tystnad från motståndarklacken.

Klassikern, ”Sveriges bästa kebab” är så klart med på humorkontot.

Dessutom får ”Hockeyettan här kommer Gnaget” går in på humorkontot.

Matchen

Länsderbyt vanns av Södertälje med 3-2 efter förlänging och straffar.

Kommentarer

Kommentarer