KVALKAOSET: Sista omgången ikväll och kvalschemat inte fastställt

Ikväll spelas den sista omgången i Hockeyallsvenskan och fortfarande är inte hela spelschemat för playoffserien Slutspelsserien fastställt. På lördag startar kvalet mot SHL och då spelas den sista omgången i den högsta serien. Djurgården kan tvinga AIK att flytta matcher och konståkning kan tvinga Pantern att ändra, något som slår mot hela kvalet.
– Vi kan inte fastställa spelschemat förrän i kväll, säger Linus Carlholt till Hockeybladet.

När Hockeyallsvenskan spelar sin sista omgång ikväll är spelschemat för vidare kval inte fastställt än. Redan nu står det klart att de två sista omgångarna byter plats rakt av, något som bekräftas av Hockeyallsvenskan.

– Ja, sista omgången kommer att byta plats med den näst sista omgången. Vi kan inte vänta in SHL och hoppas på att det fungerar för oss, säger Linus Carlholt, presskontakt på Hockeyallsvenskan till Hockeybladet.

Hockeyallsvenskan kommer att presentera spelschemat för Slutspelsserien ikväll.

Sista omgångarna

Då Djurgården Hockey kan sluta på andra plats i SHL och AIK kan sluta trea eller fyra i Hockeyallsvenskan tvingas Hockeyallsvenskan till en flytt. De två sista omgångarna byter plats enligt följande:

Innan ändring

Efter ändring

Omg 4: Fredag 16 mars 19.00 Omg 4: Fredag 16 mars 19.00
6:an  – 8:an 3:an – 7:an
7:an  – 4:an 4:an – 6:an
5:an  – 3:an 8:an  – 5:an
Omg 5: Söndag 18 mars 15.00 Omg 5: Söndag 18 mars 15.00
3:an – 7:an 6:an  – 8:an
4:an – 6:an 7:an  – 4:an
8:an  – 5:an 5:an  – 3:an

Första omgångarna

Även de första omgångarna i Slutspelsserien är i fara i dubbel bemärkelse. Här kommer Hockeyallsvenskan att vara iskalla och vänta tills de vet hur lagen placerar sig i tabellen. Det finns två orosmoment för seriemakarna som spelschemat ser ut just nu. Det ena är AIK:s placering, blir de trea eller fyra i tabellen? Blir de fyra ligger den första hemmamatchen samtidigt som Djurgården Fotboll spelar Svenska Cupen i samma område och samma tid som AIK ska spela hockey. Blir AIK trea blir det inget problem, om det nu inte skulle vara för Pantern nere i Malmö.

– Som jag har förstått det har Polisen har gett muntlig tillåtelse till att AIK spelar matchen klockan 19.30. Men AIK har inte kunnat söka tillstånd till den matchen än, säger Carlholt.

Kommer Pantern, innan sista omgången på en femte plats, trea, femma eller sjua tvingas Hockeyallsvenskan att byta plats på de två första omgångarna också. Malmö Isstadion är upptagen av en internationell konståkningstävling. Om AIK kommer på tredje plats blir det i så fall samma problem som om de skulle komma fyra i tabellen. Slutar Pantern trea, femma eller sjua ser de två första omgångarna ut enligt följande:

Innan ändring

Efter ändring

Omg 1: Lördag 10 mars 18.00 Omg 1: Lördag 10 mars 18.00
3:an – 4:an 4:an – 5:an
5:an  – 6:an 6:an  – 7:an
7:an  – 8:an 8:an  – 3:an
Omg 2: Måndag 12 mars 19.00* Omg 2: Måndag 12 mars 19.00**
4:an – 5:an 3:an – 4:an
6:an  – 7:an 5:an  – 6:an
8:an  – 3:an 7:an  – 8:an

* Om AIK slutar fyra kommer matchtiden för deras match att ändras.
** Om AIK slutar trea kommer matchtiden för deras match att ändras.

Omgången som inte ändras

Den enda omgången som i Slutspelsserien som kommer att vara intakt är den tredje omgången. Den vet vi redan nu att kommer att spelas som planerat. Det enda vi inte vet är vilka lag som kommer på vilka placeringar.

Omg 3: Onsdag 14 mars 19.00
3:an – 6:an
4:an – 8:an
5:an  – 7:an
 

Även playoff kan ändras

Om AIK vinner slutspelsserien och Djurgården håller sin andra plats i SHL tvingas Hockeyallsvenskan även att ändra i playoff till slutkval. Då är i så fall AIK:s hemmamatch mot det lag som förlorat den Hockeyallsvenska finalen lagd samtidigt som Djurgårdens andra hemmamatch i kvartsfinalspelet.

Hockeybladet har kontaktat Polisen i Stockholm angående två matcher i Globenområdet samtidigt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN