Foto: Bildbyrån

AIK har gjort klart med skyttekungen i HockeyAllsvenskan från förra säsongen. Nu har han skrivit på för en säsong med AIK i jakten på SHL.
– Det är väldigt kul. AIK är en anrik förening och en storklubb som ständigt siktar uppåt, säger han.

Skyttekungen, Anton Holm, byter Södertälje och SSK till Hovet och AIK i HockeyAllsvenskan. I Södertälje kämpade han för att klubben skulle hålla sig kvar. I AIK kommer han vara med och jaga en plats i SHL 2018.

Under förra säsongen i Södertälje gjorde Anton Holm 28 mål och vann skytteligan. Han har varit aktuell för flera klubbar, men det var AIK som vann dragkampen om honom.

– Det är väldigt kul. AIK är en anrik förening och en storklubb som ständigt siktar uppåt, säger Anton Holm till AIK:s hemsida och fortsätter med att beskriva sig själv:

– Jag är en offensiv spelare men ska försöka utveckla mig till att bli en mer komplett hockeyspelare och då tror jag att AIK är en bra plats att utvecklas på.

Skyttekungen satte skräck i motståndet

Holm satte skräck i motståndet i HockeyAllsvenskan under förra säsongen, nu ska han fortsätta med det i AIK. Sportchefen Anders Gozzi vet vilken spelare han värvat till klubben.

– Det är som sagt en utpräglad målskytt med ett bra skott och bra skridskoåkning. Han har bra tajming ute på isen som gör att han ofta hamnar rätt i situationer, säger Gozzi och fortsätter:

– Holm är främst en offensiv spelare men han har potential att utveckla det defensiva spelet och därmed även bli en duktig tvåvägsspelare.

I AIK återförenas Holm med Södertäljes succéback förra säsongen, Erik Ullman.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic