KHL-back förstärker Gnaget

De fem senaste säsongerna har den 34-årige backen spelat i KHL. Nu har amerikanen skrivit på för resten av säsongen i Gnaget i Hockeyallsvenskan.
– Det är en meriterad spelare, säger Anders Gozzi.

Gnaget rustar för fortsättningen av säsongen och plockar in den välmeriterade backen Clay Wilson, som senast spelade i KHL-laget Severstal Cherepovets. Nu har AIK värvat den 34-årige backen som också har meriter från NHL.

– Det är en meriterad spelare. Han har producerat bra med poäng i alla ligor han har spelat i och kommer inge ett lugn på isen, Anders Gozzi AIK:s sportchef i ett pressmeddelande.

Poängsäker back

Wilson har genom åren gjort många poäng och då framförallt i AHL. Nu hoppas Gozzi att han fortsätter att leverera även i Hockeyallsvenskan.

– Han har producerat bra med poäng i alla ligor han har spelat. Clay Wilson är en spelskicklig back som är bra med puck och lever mycket på sitt spelsinne, säger Gozzi och forsätter:

– Med sin rutin och puckbehandling kommer han bidra i vårt powerplay-spel och även inge ett lugn på isen till vår annars unga backuppsättning.

Gnaget får vänta

AIK måste vänta på att backen kan börja spela för klubben. Enligt planerna ska han ansluta till laget i början av nästa vecka, då ska alla papper vara klara.

– Clay kommer behöva tid på sig att komma in i laget och ärendet behöver även gå igenom Migrationsverket innan han är spelklar, avslutar Anders Gozzi.

Wilson har dessutom spelat ett VM för USA 2011, då han bland annat spelade mot Sverige, se bilden.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN