Jämtin mot comeback – tränar med ”Gnaget”

Efter KHL-äventyret så skrev Andreas Jämtin på för Färjestad. Dock blev det bara en säsong i Karlstad. Nu går han mot comeback och tränar med ”Gnaget”.

Han debuterade i SHL för sisådär sexton år sedan. Nu står Andreas Jämtin utan klubbadress efter en säsong i klubben som han gjorde SHL-debut. Nu letar 34-åringen ny klubbadress. Frågan är om han flyttar hem till Stockholm för spel i moderklubben? En fråga han själv inte kan svara på är i alla fall varför det inte blev en fortsättning i Färjestad.

– Det får du fråga Färjestads nya sportchef (Peter Jakobsson) om. Jag lade aldrig hans namn på minnet och han kontaktade mig inte heller efter säsongen, så jag gissar att han inte var intresserad av någon förlängning, säger Jämtin till Hockeysverige.

Jämtin mot comeback

Tidigare under försäsongen har han hållit till i Värmland och tränat med Division 2-laget Kils AIK. Nu ska han under början av denna vecka träna med ”Gnaget” på Hovet. Jämtin med 685 SHL-matcher på sitt CV kom tillbaka till Färjestad men förra säsongen blev mindre lyckad. Endast fyra poäng för den omskolade centern. Siffror som är under all kritik menar han själv samtidigt som han fått en defensivare roll som center än som forward.

– Det var en annorlunda säsong med Färjestad. Tyvärr nådde varken jag själv eller laget det som det fanns förutsättningar för att göra. Statistiskt sett är det under all kritik. Om jag ska vara självkritisk så hade jag absolut kunnat uträttat mer, säger Jämtin och utvecklar:

– Man ska ha klart för sig att det är en väldigt stor skillnad att ingå i en powerplay-formation jämfört med en roll som defensiv center där jag såg att min uppgift var att lägga alla mina krafter på att göra ett bra jobb i boxplay.

Tränar med ”Gnaget”

Sedan igår så tränar alltså den tidigare VM-spelaren Jämtin med AIK i HockeyAllsvenskan. Något som även Stockholmarnas huvudtränare bekräftar.

– Det stämmer. Han kör med oss även under måndagen och tisdagen, säger AIK:s huvudtränare Tomas Mitell till MrMadhawk.

Det finns bland annat luckor i laguppställningen att fylla på grund av skador. Detta i alla fall på träning. Om det blir något kontrakt för Jämtin återstår att se.

– Vi har fått Kalle Jellvert skadad och Jonas Almtorp är borta en vecka eller två. Dessutom var vårt juniorlag i Norrland och spelade matcher, så vi hade kort om folk.

Tar hänsyn till ekonomin

Samtidigt så är AIK:s ekonomi ett ständigt återkommande samtalsämne. Inte minst när det kommer till att värva spelare. Att plocka in en kille med landslagsmeriter, två VM och många år på högsta nivå är inte alltid lika billigt.

– Nja, det vet jag inte. Vi är ganska nöjda med det vi har, men har kort om folk och sedan om han är rätt pusselbit det vet jag inte. Det finns ekonomisk sida att ta hänsyn till i det här också.

LÄS MER: Amerikansk oppback på väg tillbaka till Sverige

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN