GRANSKNING: AIK Hockey sa upp avtalet med Hovet

AIK Hockey har en ambition att spela i SHL och ska enligt klubbens riktlinjer sträva att spela i SHL och i ett andra steg vara en av kandidaterna till SM-guld. Trots det sa de upp hyresavtalet med Stockholm Live, som driver Hovet. AIK planerade att flytta A-lagsverksamheten utanför Stockholm stad.

Globenområdet i Stockholm står inför en stor förändring och Hovet som arena kommer inte att finnas kvar. Tillsammans med Djurgården är AIK en av de största hyresgästerna av Hovet och tillsammans har de varit med och haft åsikter om ombyggnaden av Globen. En ombyggnad som kommer att starta om något år, när alla mätningar är klara. Det har nu visat sig att AIK Hockey inte har haft för avsikt att spela vidare på Hovet, utan att de sökt sig utanför Stockholm stad.

Inte Solna

I Solna finns ingen arena som uppfyller de hockeyallsvenska kraven på arena, utan i samma veva som AIK Hockey sa upp avtalet med Stockholm Live som driver Hovet kontaktades en annan förening. AIK Hockey ville spela sina hemmamatcher i Vilundaparkens Ishall i Upplands Väsby drygt tre mil från Hovet. AIK:s flyttplaner från Hovet har bekräftats av flera av varandra oberoende källor.

Fick nej

Nu fick inte AIK spela i Vilundaparkens Ishall för Väsby IK som backade ur. Nu är AIK tillbaka på Hovet, om det är en plusaffär eller inte är vår källa osäker på.

– Det är i alla fall inte där man spelar om man satsar framåt, säger källan.

Tappat publik

Trots att AIK visat på publiksiffror på runt 3 000 personer per match den första halvan av säsongen, är det glädjesiffror. AIK Hockey kan rida på vågen att svensk ishockey redovisar antalet utdelade biljetter som faktisk publiksiffra. Vissa matcher, speciellt de i november, hade inte AIK mer än 1 500 åskådare på plats. Det är siffror som redan under säsongen bekräftats för Hockeybladet. Det lär inte bli bättre till kommande säsong om inget sker i AIK Hockey.

– De har ingen som helst plan för publikrekrytering.

Del 1: AIK Hockey ett gigantiskt luftslott

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN