GRANSKNING: 25 miljoner i förlust och miljonlöner till vd och tränare

Hockeybladet fortsätter granskningen av AIK Hockeys ekonomi och styre av klubben och aktiebolaget. Nu har vi kommit till miljonrullningen i ledningen.

De senaste två säsongerna har AIK Hockey gått med mer än 25 miljoner kronor i förlust. Trots det har vd:n Anders Olsson och tränaren Roger Melin lyft miljonlöner och sportchefen Anders Gozzi har inte varit långt efter.

Vd:ns miljonlön

Enligt våra källor lyfter aktiebolagets vd Anders Olsson en lön på 120 000 kronor i månaden före bonusar och pension. Det är en årskostnad för AIK på 1,9 miljoner kronor för att ha en vd i ett idrotts-AB i svensk hockeys andraliga, Hockeyallsvenskan. Detta samtidigt som AIK Hockey blöder ekonomiskt.

Tränarens monsterlön

Tränaren Roger Melin, i nästa artikel går vi in på varför han lämnade AIK, lyfte hela 100 000 kronor i månadslön före bonusar. 1,6 miljoner kronor per säsong kostade Melin AIK.

Sportchefen inte långt efter

Anders Gozzi är sportchef i AIK, hur han styr klubbens sportsliga del kommer senare i artikelserien. Gozzi lyfter 70 000 kronor i månaden som sportchef i Hockeyallsvenskan. Vilket har medfört att Gozzi kostar 1,1 miljoner kronor per år, även det är utan bonus och pension.

Truppen

De tre ledande personerna i AIK Hockey under förra säsongen tjänade närmare 4,6 miljoner kronor. AIK:s totala lönekostnader har legat mellan 22 och 24 miljoner kronor per år de två senaste åren.

Våra källor kokar när vi pratar om de personernas löner och det arbete de gör för AIK Hockey.

– Att de ens har bonusavtal med de lönerna och klubbens ekonomi är bedrövligt, säger en av källorna irriterat till Hockeybladet.

Del 1: AIK Hockey ett gigantiskt luftslott
Del 2: AIK Hockey sa upp avtalet med Hovet

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN