Foto: Bildbyrån

AIK hade den senaste säsongen flertalet framgångsrika juniorer med i A-laget. Nu verkar det röra sig rejält istället. Flera spelare ryktas lämna.

Under säsongen 16/17 fick uppemot 15 juniorer chansen i HockeyAllsvenskan för AIK. Däribland succén Nils Höglander född 2000, poängsprutan från J18 Carl Wassenius och de redan rutinerade Fredrik Karlström och Jesper Bratt. Nu är flera yngre juniorer på väg bort.

De har lämnat

Sedan tidigare har bland annat AIK:s bronslag från årets J20-säsong släppt den assisterande lagkaptenen Leo Stolpe, samt forwarden Andreas Maier, till Divsion ett och Väsby IK. Ett lag som redan har flera före detta AIK-spelare. För bara ett par dagar sedan lämnade även en spelare som tidigare varit en del av klubbens framgångsrika lag för spelare födda 1999. Då var det Hugo Åhlén som inte gick vidare upp i J20 och SuperElit för AIK. Istället lämnade han för Brommaklubben Göta/Traneberg i J20 Elit.

Fler kan det bli

Utöver de spelarna som redan lämnat ska det vara mer på gång. Det ska finnas ett missnöje med J18-lagets säsong och flera av spelarna ska vara på väg bort. Det är helt enkelt besvikelse på hur spelare ska ha presterat under året som är anledningen tillsammans med diverse skadeproblem. Antalet spelare som sägs lämna ska vara minst “fem, sex stycken”. Det återstår dock att se vad som händer. Klart är dock att J20-tränaren Peter Nylander får bygga vidare på bronssuccén även nästa.

– Det känns väldigt kul att få fortsätta leda J20 – speciellt efter föregående säsong. Nu är det igång igen med nya killar som man får börja om med. Det blir till stora dela nytt lag och man får ställa om, säger Nylander.

Samtidigt så har J18-laget gjort klart med en ny tränare efter TV-pucksrutinerade Jörgen Hägg i form av Mattias Persson-Ulvegård.

– Jag vill skapa en utbildningsplats för spelare som vill framåt och där de själva är delaktiga. Detta är något vi gör tillsammans för att få ut så mycket som möjligt av varje spelare, säger Mattias till lagets hemsida.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer