Från Djurgården till AIK: Michael Haga om segern mot Karlskoga

Michael Haga var med och tog hem segern för AIK då BIK Karlskoga gästade Hovet under onsdagskvällen.  Han är kontrakterad av Mora IK men på kort tid har det blivit spel för både Djurgården och AIK.
– Det var väl ingen bra match av oss säger Michael Haga efter matchen.

I matchens inledande skeende satte AIK taktpinnen rejält och Anton Holm lyckades göra mål redan när klockan visade 03.32. Karlskoga hade inte mycket att säga till om i första perioden, det var snarare i andra perioden som gästerna började spela upp sig. Karlskoga vann bland annat skottstatistiken i mittenperioden med 14-9 men lyckades ändå inte spräcka Erik Källgrens nolla.

– Det var väl ingen bra match av oss, men det var skönt att ta segern i land. Lite rotigt, speciellt i andra perioden så där måste vi tajta upp. Nu möter vi Leksand nästa, menar Michael Haga.

Under en lång stund lyckades nämligen ingen från de båda lagen förvalta sina lägen och i tredje perioden var ställningen fortfarande 1-0 till AIK. När det var fyra minuter kvar av matchen fick AIK en straff som Jens Jakobs distinkt förvandlade till 2-0. BIK Karlskoga tog följaktligen ut målvakten, men förgäves då Marcus Fornell gjorde 3-0 i tom kasse. Detta var spiken i kistan för gästerna då de inte kunde repa sig efter detta, Eric Castonguay lyckades till och med utöka slutresultatet till 4-0 under slutsekunderna. Trots att resultatet till sist blev väldigt ojämnt var BIK Karlskoga ändå med i matchen under en lång stund.

Norrmannen gick från SHL till HockeyAllsvenskan på fem dagar

Förra lördagen spelade Michael Haga i Djurgården och förlorade mot Frölunda på Järnkaminernas dag, nu står han som vinnare då AIK besegrade tabelljumbon Karlskoga i onsdags. Djurgården hade lånat in honom från Mora IK men det blev bara en snabb sejour på tre matcher i Sveriges högsta liga. Efter att den låneperioden tagit slut blev alltså Haga återigen utlånad av Mora, den här gången till AIK i HockeyAllsvenskan. Vilket betyder att han har gått från Djurgården till ärkerivalen och med väldigt kort varsel.

– Det är väl kanske lite konstigt, speciellt för de som är härifrån. Men jag är från Norge så jag är inte uppvuxen med svensk hockey på samma sätt.

Publiksiffran hamnade på 2854 besökare, men det var långt ifrån fullsatt på Hovet. Michael Haga tycker ändå inte att det finns någon mental skillnad vid spel inför en utsåld arena.

– Lite av samma grej. Det måste man klara av och mentalt förbereda sig likt vilken match som helst oavsett om det är mycket publik eller ej. Jag tyckte ändå det var bra tryck i dag även om det inte var så många här.

På AIK:s hemsida står att klubben lånar in honom fram till den 15 februari med option att förlänga lånetiden säsongen ut. För övrigt drar också de olympiska spelen igång i februari och eventuellt blir det därför ännu mer hockey för norrmannen.

– Klart att man är sugen på OS, men jag har också haft en liten jobbig säsong. Jag har inga jätteförväntningar på att bli uttagen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN