Femte återvändaren – ”Är AIK:are sedan barnsben”

0
2740
Femte återvändaren –
Foto: Bildbyrån
Ytterligare en nygammal spelare är klar för AIK, det blir den femte återvändaren så här långt. Den 28-årige forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Är AIK:are sedan barnsben så det ska bli jättekul att få komma hem igen, säger Nicklas Heinerö.

Nicklas Heinerö blir den femte återvändaren till AIK, som nu satsar på att bli ett topplag i Hockeyallsvenskan igen. Målet är så klart att ta sig upp till SHL. Nu lämnar forwarden Oskarshamn. Han återförenas inte bara med klubben i hjärtat, utan också tränaren Håkan Åhlund från just Oskarshamn.

– Är AIK:are sedan barnsben så det ska bli jättekul att få komma hem igen, säger Nicklas Heinerö till AIK:s hemsida och fortsätter:

– Att få vara tillbaka i Stockholm och AIK känns väldigt kul och inspirerande. Att även åter få vara med Håkan Åhlund känns mycket bra. Vi känner varandra och jag har ett stort förtroende för honom.

SHL-rutin

Heinerö har hunnit med två sejourer i AIK tidigare, dels som junior då han fick testa på spel i Elitserien första gången. Efter det har han en och en halv säsong i SHL med Djurgården och två säsonger med Oskarshamn varav en i SHL.

– Det var en rolig tid i Oskarshamn och jag har samlat på mig erfarenheter. Men AIK känns som en väldigt kul utmaning och som jag nämnde tidigare var Håkan en stor faktorn samtidigt som Gozzi har visat ett stort intresse för mig, säger han.

Sportchefen Anders Gozzi förklarar varför Heierö är tillbaka i AIK till den kommande säsongen.

– Nicklas har tidigare haft otur med skador men sista två åren har han varit hel och visat sin potential. Vi får in en spelare som är både spelskicklig, kvick, smart och som vi kommer ha stor nytt av, säger han till klubbens hemsida.

Här följer du AIK:s lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.