Fem punkter: Södertälje–AIK

Ikväll vankades länsderby mellan Södertälje SK och AIK i Scaniarinken. Här är skribenten Svante Störlinges intryck från matchen på plats med fem punkter.

1. Erik Källgren

Den unge målvakten har klivit in och ägt förstaspaden i ”Gnaget” från start. Den unge talangen är på väg att slå igenom och gjorde återigen en riktigt fin match. Styrningar, kaos i målgården eller halvöppna mål spelar ingen roll, Erik Källgren står i vägen. Han agerade stundtals vägg för AIK ikväll och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare.

2. Varför är det så svårt, AIK?

Den frågan tog jag med mig från veckans match mot Tingsryd. Då var man totalt ineffektiva i 40 minuter innan man krossade motståndet på bara några minuter i tredje. Ikväll kom man inte igång alls och hade väldigt svårt att spela den raka hockey man visat upp tidigare under Tomas Mitell. Passningarna satt inte riktigt, Ludvig Claesson fick bara se passningarna hoppa över bladet och man utnyttjade inte ens en två-mot-noll situation. Visst, det löste sig till slut men varför är det så svårt, AIK?

3. Men de vinner ändå…

Även om man är långtifrån perfekta så tar man de tre poängen. Den styrkan, att kunna vinna utan att övertyga, nämns för sällan. En riktig krigarseger för gästerna som mötte ett bra hemmalag. En riktig styrka hos Mitells lag att kunna plocka pinnar och det blir intressant vart detta slutar. Men glöm inte, säsongen är lång.

4. Var pucken inne?

I den första perioden så hade hemmalaget en puck på mållinjen. Frågan är om det skulle dömts mål men den orkade tydligen inte över och är inte hela pucken över linjen ska det inte dömas mål helt enkelt. Södertälje började fira och det tutades för mål i Scaniarinken men domarna sade annorlunda. Domarna hade rätt redan innan videogranskningen och pucken var inte i mål. Full kontroll från domarteamet.

– Spänande att domaren är så kylig i den situationen. Många hade nog blåst där, sade Mike Helber i C Mores sändning.

5. Släkten var inte värst

Det var som upplagt för att någon före detta spelare från något av lagen skulle avgöra. Så blev inte fallet. Varken Stefan Johansson, Jonas Liwing eller Nicklas Heinerö fick trycka dit ”Gnaget” ikväll. Samtidigt så är nog den mållöse skytteungen Anton Holm och backen Erik Ullman inte allt för ledsna över en derbyseger mot sina forna lagkamrater.

LÄS MER: Anton Holm om att återvända till Scaniarinken

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN