Engblom: ”Jag är imponerad av killarna”

Igår blev AIK klara för playoff mot Karlskoga efter att ha besegrat Almtuna borta med 5-2. Efter matchen träffade Hockeybladet.nu AIK:s assisterande tränare David Engblom.

Slutspelsserien fick en dramatisk avslutning under gårdagen då både AIK och Västervik låg på samma poäng inför sista omgången. AIK låg endast före eftersom man hade släppt in ett mål färre än Västervik. Ännu mer dramatiskt blev det under matchen då AIK fick stora problem med Almtuna och det stod länge 2-2 i den matchen samtidigt som Västervik hade en stabil 3-0 ledning mot Tingsryd. Men AIK gjorde en stark tredje period och lyckades till slut vinna matchen med 5-2 och knipa playoff-platsen.

”Kul utmaning”

AIK:s assisterande tränare David Engblom, Hur jobbigt var det att coacha den här matchen?
–Det var inte så jobbigt. Det var en ganska speciell och kul utmaning. Det är första gången jag har varit med om det som ledare när man måste spela både på poäng och på resultatet i den andra matchen när det gäller målskillnad.
Det var lite jobbigt inför tredje perioden när vi visste att Västervik ledde ganska bekvämt. Vi behövde verkligen forcera fram mål och det är svårt för då riskerar man att blotta sig bakåt.

Hur informerade var ni om Västerviks match?
–Vi hade bra koll. Vi hade egen rapport så vi blev uppdaterade.

Inför eran tredje period så är ni två mål ifrån att gå upp, men ni gör en bra tredje period och lyckas knipa playoff-platsen. Beskriv känslan när slutsignalen går.
–Jag är imponerad av killarna. De samlar sina krafter och verkligen forcerar på i den tredje perioden. Vi brukar vara bra i den första perioden och vi gör en bra första period även den här matchen även om vi går därifrån med ett resultat vi inte riktigt vill ha (1-1) så som perioden såg ut.

”Jag tror det blir en jämn serie”

Nu väntar Karlskoga i playoff. Vad har du att säga inför den matchserien?
–Det har varit tuffa matcher tidigare under säsongen. Jag tror vi har två vinster mot dem hemma på hovet och en solklar förlust och en övertidsförlust på bortaplan.
Jag tror att det blir en ganska jämn serie. Det finns inget som talar för att det ska vara en omöjlig uppgift för oss. Det gäller att samla samma kraft som vi har gjort under slutet av säsongen. Det gäller att kunna fokusera om nu och ta sig an en ny uppgift. Allting är en bonus just nu.

Vad kommer vara nycklarna för er mot Karlskoga?
–Det vi har gjort bra här. Vi har varit otroligt effektiva framåt i de senaste matcherna om man bortser från den mot Västervik. Så det och det defensiva. Vårt målvaktsspel har varit bra och både Linus (Lundin) och Gasper (Kroselj) har varit bra.
Sen har vårat powerplay varit lite upp och ner. Det får gärna kryddas till lite extra.

Fyller ni Hovet på lördag?
–Det hoppas jag verkligen. Det var otroligt många som hade tagit sig hit till Uppsala idag så jag hoppas att de kommer och drar med sig några ytterligare så vi kan fylla hallen.

Sen väntar Rögle om ni vinner.
–Där är vi inte ännu så det är inget jag vill prata om. Det är två till tre tuffa matcher mot Karlskoga som väntar först och där har vi vårt fokus.

Och slutligen, går ni vidare?
–Det är omöjligt att svara på. Hockey är väldigt oförutsägbart ibland.

Playoffserien mellan Karlskoga inleds imorgon (torsdag) med match i Nobelhallen i Karlskoga.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN