BOMBEN: OS-spelaren förhandlar med AIK

Han har gjort 45 poäng på 46 matcher med Färjestad den här säsongen och representerade Sverige i OS. En knapp vecka innan kvartsfinalen mot Skellefteå börjar kommer nu uppgifter om att forwarden förhandlar med AIK inför nästa säsong.

Dick Axelsson är en man som skapar rubriker vad han än gör. Ryktena har varit många den här säsongen om var han ska spela nästa säsong. Ska det bli en fortsättning i Färjestad? Han har skaffat hus i Stockholm och pendlar titt som tätt dit och målsättningen har varit att någon gång flytta hemåt och sluta pendlandet.

AIK förhandlar med Dick

Det är Sportbladet som avslöjar att Dick Axelsson har förhandlat med AIK inför nästa säsong. Färjestad hade frivillig träning under gårdagen och Axelsson tweetade själv under dagen idag att han var på väg tillbaka till Karlstad. I Stockholm har han alltså förhandlat med AIK som med deras nyemission tänker storsatsa den här sommaren inför sitt mål att nå tillbaka till SHL. Axelsson har gjort 21 mål och 24 assist den här säsongen vilket är hans bästa notering någonsin i SHL. Nu väntar ett slutspel som ska bli framgångsrikt också innan det förmodligen blir en flytt från Karlstad efter säsongen.

AIKs VD kommenterar

Att få in Dick Axelsson till AIK vore en riktig bomb och en prestigevärvning för klubben.

– Dick, likväl andra spelare av den kalibern, skulle vi vara väldigt glada och stolta över att ha i laget. Men det är jättesvårt att svara på hur det ser ut för nästa säsong. Vi vet inte vilken lönenivå spelare som vi vill approchera ligger på, säger AIK:s vd, Anders Olson till Sportbladet.

Just nu ligger AIK på en tredje plats i play off, en poäng bakom ledningen med tre matcher kvar. Man har en lång väg att vandra om man ska ta sig upp till SHL redan iår. Men gör man inte det så kan man alltså använda sig av pengarna man fått in genom nyemissionen för att fortsätta satsningen på att nå SHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN