AVSLÖJAR: Djurgården tvingar AIK till dubbla flyttar

Både Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey tvingar AIK och Hockeyallsvenskan att flytta kvalmatcher till SHL. Hela den så kallade slutspelsserien kan tvingas att läggas om så att den passar Djurgårdens matcher.
– Vi ska ha våra tre hemmamatcher, säger Oliver Bäverlind på AIK Hockey till Hockeybladet.

AIK är klara för den så kallade slutspelsserien, playoff till vidare kval mot SHL. Nu står det klart att AIK tvingas bort från Hovet minst en av hemmamatcherna, då laget kommer att sluta som sämst fyra i Hockeyallsvenskan. Om AIK slutar fyra i Hockeyallsvenskan blir det till att stuva om spelschemat rejält för Hockeyallsvenskan som anordnar kvalet till SHL. Då tvingas man flytta två av tre hemmamatcher i playoffserien.

– Ja, sista omgången kommer att byta plats med den näst sista omgången om jag förstått det rätt. Sen kommer man nog byta plats på den två första omgångarna också, säger Oliver Bäverlind, pressansvarig på AIK Hockey till Hockeybladet.

Tre hemma matcher

Som placerad trea eller fyra ska AIK spela tre av fem matcher i playoffserien på hemmaplan. Enligt schemat ska AIK spela hemma den 12 mars, om laget slutar fyra i tabellen, samtidigt som Djurgården Fotboll spelar kvartsfinal i Svenska Cupen i fotboll på Tele2 Arena.

Den sista omgången enligt spelschemat ska AIK spela hemma vare sig de kommer trea eller fyra i tabellen. Den matchen ska enligt spelschemat spelas söndagen 18 mars klockan 15.00. Det är samma tid som Djurgården Hockey spelar sin första kvartsfinal om laget slutar på en andraplats. En krock som medför att Hockeyallsvenskan byter plats på den näst sista och den sista omgången i playoff – slutspelsserien.

– Fotbollen verkar bara ha lagt sin match där utan att prata med oss och SHL kommer före i rangordningen. Samtidigt ska vi ha våra tre hemmamatcher, säger Bäverlind och fortsätter:

– Jag har inte full koll på hur det kommer att se ut.

Förändringarna

Omgång 1: Lördag 10 mars 18.00
AIK/Almtuna – Almtuna/AIK
5:an – 6:an
7:an – 8:an

Omgång 2: Måndag 12 mars 19.00
Almtuna/AIK – 5:an *
6:an – 7:an
8:an – AIK/Almtuna

Omgång 3: Onsdag 14 mars 19.00
AIK/Almtuna – 6:an
Almtuna/AIK – 8:an
5:an – 7:an

Omgång 4: Fredag 16 mars 19.00**
6:an – 8:an
7:an – Almtuna/AIK
5:an – AIK/Almtuna

Omgång 5: Söndag 18 mars 15.00**
AIK/Almtuna – 7:an
Almtuna/AIK – 6:an
8:an – 5:an

  • Flyttas om AIK slutar fyra i tabellen.
    ** Omgångarna kommer troligen att byta plats.

Hockeybladet söker Hockeyallsvenskan om ändringarna i spelschemat

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN