ANALYS: Wilson sen poängräddare för AIK – Haga matchhjälte

AIK och Björklöven slåss om att få bra positioner till SHL-kvalet. Ikväll drog AIK det längsta strået efter förlängning. Poängräddare blev Clay Wilson och matchhjälte lånet från Mora Michael Haga.

Det märks att Hockeyallsvenskan är på väg in i sitt slutskede. Lagen slåss om varje poäng som är livsviktig inför det stundande kvalet i flera steg till SHL. Varje placering ett lag kan klättra eller behålla kan vara värt ett mångmiljonbelopp – om man tar sig hela vägen upp.

Grinigt på isen

Matchen mellan AIK och Björklöven var inget undantag, det var grinigt från start och domare Richard Magnusson hade att göra från start. Det var skott efter avblåsningar och smågruff. Trots det inga utvisningar i den första perioden. Det ska domare Magnusson ha en eloge för, trots skott efter just en avblåsning.

Vid flera tillfällen gruffades det framför målen, vid sekretariatet och vid avbytarbåsen, precis som det ska vara i säsongens avslutning.

Matchens behållning

Björklövens målvakt, Adam Werner, var nära att bli stor matchhjälte, men tvingades se sig besegrad med drygt en minut kvar. AIK:s Clay Wilson räddade där en poäng till sitt lag och i förlängningen kom Michael Haga fri med Werner och gjorde inget misstag. Två poäng till Solnalaget på Hovet.

I och med segern har AIK fått vittring på Leksand som är två poäng före på andra plats, vilket skulle betyda Allsvensk final i stället för ett förkval.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN