Foto: Bildbyrån
Scandic

Det tog stopp mot BIK Karlskoga för AIK och sedan dess har man värvat och sett spelare lämna. Nu förlänger en av lagets forwards sitt kontrakt.

22-åringen anslöt från Södertälje och har sedan gjort två säsonger i AIK-tröjan. Nu är Jesper Frödén klar för en tredje.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och känner att det är en riktigt bra miljö för fortsatt utveckling, säger han till klubbens hemsida.

Kämpar mot SHL

AIK var inte långt ifrån att få kvala till SHL säsongen som gick. Man avslutade grundserien med en sjuk svit och byggde vidare på den i kvalserien till play-off. Då tog man sig till en matchserie där BIK Karlskoga väntade. Tyvärr blev det inte mer hockey än så för säsongen men Frödén är fast besluten att vara med AIK på resan upp i hockeyns finrum.

– Det är väldigt inspirerande och kul att få vara med på AIK:s resa mot SHL, säger Frödén.

Landslagsmeriter och potential

Frödén, som den senaste säsongen gjorde fjärde mest poäng av “Gnagets” forwards, har bland annat några juniorlandskamper på meritlistan. Klubbens sportchef Anders Gozzi pekar på Frödéns potential och är glad över det förlängda kontraktet.

– Han är en klok tvåvägsforward som fortfarande är under utveckling och som vi hoppas kan ta ännu större ansvar nästa säsong, säger Gozzi.

Läs mer om “Gnaget” och deras lagbygge HÄR.

Kommentarer

Kommentarer