AIK-SILLY: Gnaget värvar SHL-keeper

AIK har värvat målvakten Johannes Jönsson. Den senaste klubbadressen var Karlskrona HK.
– Jag är väldigt revanschsugen efter fjolåret, säger Johannes Jönsson.

Det är på AIK:s hemsida som nyheten meddelats att Gnaget gjort klart med Karlskronas förra burväktare Johannes Jönsson.

– Det ska bli väldigt kul att få spela i AIK. Jag är väldigt revanschsugen efter fjolåret – jag vill vinna betydligt fler matcher än vad jag fick göra förra säsongen, kommenterar Johannes Jönsson.

Stark debutsäsong i SHL

Under första säsongen i SHL landade räddningsprocenten på 93.8 för målvakten. Han var även en ljusglimt i Karlskrona under den gångna säsongen när klubben degraderades till Hockeyallsvenskan.

– Att få vara förstemålvakt i SHL var lite som att en dröm gick i uppfyllelse. Det gav självklart mycket rutin också, speciellt att få spela i ett lag som kom sist, för det skapar mycket perspektiv. När laget är inne i en sämre period börjar man titta på lösningar och man får jobba hårdare, vilket för min del var viktigt. Det är lite så jag är som målvakt: lugn och tycker om att jobba hårt, speciellt med detaljerna.

Hyllar AIK som SHL-klubb

Johannes Jönsson hyllar AIK och menar att det är en klubb som ändå verkar som en klubb i den högsta ligan.

– Det var många faktorer som spelade in. Att få spela i AIK är att få spela hockey på den högsta nivån, det är en av få HockeyAllsvenska föreningar som fungerar som en SHL-förening. Att få trä på sig AIK-tröjan och spela framför AIK-supportrarna är speciellt men det var hela föreningen som lockade.

Kontraktet med Johannes Jönsson sträcker sig över säsongen 2019/2020. Sportchefen Anders Gozzi är väldigt nöjd med värvningen.

– Vi spelade mot Johannes för tre år sedan och han var redan då en duktig målvakt och höll Tingsryd i liv. Han är stor, tät och lång målvakt som har haft ytterligare två bra år i Karlskrona och tagit steg för steg varje år. Johannes är väldigt revanschsugen och hör hemma i SHL. En liga han siktar på att ta sig tillbaka till, säger Anders Gozzi.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN