AIK: Nytt panikdrag från krisklubben – petar kaptenen

Är det ett nytt panikdrag från krisklubben AIK? Nu petas lagkaptenen till assisterande kapten, han blir ny lagkapten i AIK.
– Det är självklart en stor ära och en dröm, säger Oscar Nord.

AIK petar lagkaptenen, Jacob Dahlström, i ett nytt panikdrag från krisklubben. AIK är fast förankrade i botten av Hockeyallsvenskan med endast tre segrar på de 25 senaste matcherna.

Först petade Anders Gozzi sig själv från båset, sedan entledigades tränaren Jussi Salo för Bobo Simensen. Nu byter laget kapten i ett försök att få laget på rätt köl. Ny lagkapten är Oscar Nord.

– Det är självklart en stor ära och en dröm som AIK:are att få vara kapten för laget. Samtidigt följer det med ett stort ansvar men det ska bara bli spännande, säger Oscar Nord till AIK:s hemsida.

Stort ansvar

Tränaren Bobo Simensen förklarar sitt val av ny kapten bland annat med att Nord visar bra karaktär och har en bra ledarstil.

– Oscar har tagit ett stort ansvar och har visat på isen hur hårt han jobbar för laget i varje byte. Vi känner att han är rätt man att leda laget resten av säsongen, säger Simensen till klubbens hemsida.

Nord tar sig an uppgiften som ny kapten i AIK med tillförsikt.

– Det är ett bevis på att jag bidragit med någonting och har visat karaktär. Jag kommer fortsätta vara mig själv och visa vad jag vill med mitt hårda jobb på isen, säger han.

Den 23-årige forwarden gör sin andra säsong i AIK och har gjort 16 poäng på 87 matcher i klubben. Han värvades från Pantern till den förra säsongen och har spelat två SHL-matcher, en för Luleå och en för Malmö.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN