Foto: Bildbyrån

Efter att AIK snubblat på målsnöret mot BIK Karlskoga fortsätter arbetet inför nästa säsong. Nu förlänger man kontrakten med två spelare.

Det är backen Andreas Hjelm och målvakten Linus Lundin som förlänger sina kontrakt. Hjelms nya kontrakt sträcker sig över de två kommande säsongerna. Han kom till “Gnaget” inför säsongen 15/16 och har sedan dess gjort 87 matcher för klubben han spelade i som ungdomsspelare.

– Jag har trivts som fisken i vattnet i AIK och det är jättekul att få förlänga med klubben. Att få spela på Hovet har varit bland det roligaste i min karriär och jag hoppas få vara med på återtåget till SHL med Gnaget, säger han till AIK:s hemsida.

Sportchefen Anders Gozzi är nöjd över att få behålla Andreas i laget.

– Det är en spelskicklig back som haft otur med skador i år men visade att han är en stöttepelare och spelskicklig. Vi är glada att vi har signat honom i två år till och han kommer vara användbar i både fem mot fem och i special teams, säger Gozzi.

Kom från Västervik

Utöver Hjelm är det alltså målvakten Linus Lundin som förlänger sitt kontrakt med två år. Lundin som kom till AIK inför den här säsongen efter att ha varit med och tagit upp Västervik i HockeyAllsvenskan. I AIK har han tagit ett steg ytterligare i sin utveckling och han gjorde under säsongen 27 matcher i den svartgula tröjan.

– Linus har gjort stora framsteg under den här säsongen och är en målvakt som vill utvecklas med oss och siktar mot spel i SHL. Vi gillar hans attityd och inställning till träning och utmaningar, vilket gör att det känns jätteroligt att få ha kvar honom i ytterligare två år, säger Gozzi.

Lundin själv är förväntansfull inför nästa säsong och längtar efter att få spela i AIK-tröjan igen.

– Det ska bli spännande och otroligt kul att få fortsätta representera en storklubb som AIK. Jag har trivts väldigt bra i klubben och jag tycker att jag utvecklats och kan fortsätta att ta ytterligare steg i min utveckling nästa säsong.

Han lämnar

I och med att AIK nu har två målvakter under kontrakt (Lundin och nyförvärvet Erik Källgren) ser det ut som att Gasper Kroselj lämnar klubben. Slovenen som anslöt till AIK under den senaste säsongen sitter på ett utgående kontrakt som inte verkar förlängas.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic