VM-festen kommer tillbaka till Sverige

Under fredagen släpptes en glädjande nyhet för alla hockey-älskare. VM-festen kommer tillbaka till Sverige 2025. Sverige och Danmark kommer tillsammans att arrangera turneringen.

Tre Kronors VM-äventyr tog slut redan i kvartsfinalen mot Finland. Men en glädjande nyhet för alla svenskar är att VM-festen kommer tillbaka till Sverige 2025. Tillsammans med Danmark kommer Sverige stå som värdland för turneringen.

– Vi är mycket stolta över att Svenska Ishockeyförbundet får förtroendet att arrangera ytterligare ett herr-VM. Vi kommer att göra allt vi kan för att det ska bli en riktig ishockeyfest. Vi är bra evenemangsarrangörer som kan hantera och genomföra riktigt stora evenemang i Sverige. Att arrangera ett VM är däremot inget vi som förbund kommer att klara helt själva. Det kommer att vara ett mästerskap som måste involvera alla delar inom svensk ishockey, inte minst ligorna, för att vi ska få den ishockeyfest vi vill, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Att arrangera turneringen tillsammans med Danmark, kan ur ett ekonomiskt perspektiv, bli väldigt bra för Sverige, som senast när man var värdland, gjorde en förlust med nästan 20 miljoner kronor.

– Vi presenterade för IIHF-kongressen att vi har träffat en överenskommelse med Danmark som så kallad co-host och det är en överenskommelse som slutligen måste bekräftas av kommande IIHF-kongress. Det betyder också att vi har gott om tid att verkligen bygga förutsättningar för ett lyckat mästerskap. Vi ska heller inte sticka under stol med att det är viktigt att vi får ut maximal effekt av investeringen i varje internationellt evenemang, vilket överenskommelsen med Danmark ökar förutsättningarna för, säger Anders Larsson i ett pressmeddelande.

Vilka städer och arenor som får matcher är inte bestämt.

Här spelas nästkommande VM turneringar.

2020: Zurich & Lausanne, Schweiz
2021: Minsk, Vitryssland & Riga, Lettland
2022: Tampere & Helsingfors, Finland
2023: St. Petersburg, Ryssland
2024: Prague & Ostrava, Tjeckien
2025: Sverige & Danmark

Relaterad läsning:
NILSSON: Södra Sverige förtjänar ett VM

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN