Sverige vill arrangera VM igen

Vill ni se ett nytt världsmästerskap på svensk is? Den möjligheten kommer att infinna sig om sju år ifall allt går som det ska.

Sverige arrangerade VM tillsammans med Finland mellan 2012 och 2013. Det blev ekonomiskt fiasko för Sverige men sportslig succé. Man blev mästare på hemmaplan i Globen 2013 och det startade en fin period för svenskt VM-spel då det blivit ytterligare två guld sedan dess.

Vill arrangera mästerskapet 2025

Uppgifter till SVT Sport gör gällande att Svenska Ishockeyförbundet kommer att ansöka om att arrangera mästerskapet år 2025. Planen är att skicka in ansökan under torsdagen. Det är ett samarbete mellan tre länder då Sverige tillsammans med Ryssland och Tjeckien ritat upp en treårsplan för mästerskapen där Ryssland startar 2023, Tjeckien följer upp 2024 och Sverige alltså avslutar 2025.

Beslut kan komma nästa år

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson kommenterade till Radiosporten under onsdagen.

– Jag tror och hoppas att det här kommer att falla i god jord i den internationella hockeyfamiljen, särskilt när vi har var varit så framgångsrika i diskussionerna med tjeckerna och ryssarna och kunnat landa en gemensam treårsplan.

Det definitiva beslutet kan komma att tas under VM i Slovakien nästa år. Det kan alltså bli som så att Sverige får arrangera ytterligare ett mästerskap på hemmaplan. Återstår att se om man då har lärt sig läxan med biljettpriser och vilka matcher som drar folk till arenan. Det borde vara en folkfest och inte halvfulla läktare under matcherna i VM.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN