OS: Slutspelsguide från åttondelsfinal till final

Det är dags för slutspel i OS-hockeyn och vi reder ut det något krångliga slutspelsträdet. Fyra lag går direkt till kvartsfinal och åtta lag får spela åttondelsfinal, som ett play in. Här är förutsättningarna för slutspelet i OS 2018.

Det återstår endast två matcher innan slutspelet i OS-hockeyn kan dra igång. Innan den sista matchen är spelad kan inte kvartsfinalordningen bestämmas. Innan kvartsfinalerna spelas är det dags för åttondelarna.

Alla till slutspel 

Alla tolv länder i OS-hockeyn går till slutspel, gruppettorna och den bästa tvåan går direkt till kvartsfinal. Övriga åtta länder gör upp om kvartsfinalplatser genom att spela åttondelsfinal.

Rankingen i åttondelsfinalen görs genom placering i gruppspelet där tvåorna rankas som lag fem och sex, treorna rankas lag sju till nio och fyrorna rankas som lag tio till tolv.

I åttondelarna möts lagen 5-12, 6-11, 7-10 och 8-9 om varsin plats i kvartsfinalerna.

Kvartsfinalerna

Ettorna rankas efter poäng, målskillnad, antal gjorda mål och i sista hand världsranking till platserna ett, två och tre. Den bästa tvåan rankas som lag fyra i kvartsfinalen. De ställs mot vinnarna i åttondelsfinalen enligt följande.

1-vinnaren 8-9, K1
2-vinnaren 7-10, K2
3-vinnaren 6-11, K3
4-vinnaren 5-12, K4

Semifinalerna

I semifinalerna möts vinnarna i kvartsfinalerna och de möts enligt följande.’

K1-K4
K2-K3

Medaljerna

I spelet om medaljerna möts förlorarna i semifinalerna i en match om bronset. Vinnarna i semifinalerna möts i en final om guldet.

Speldagar 

Slutspelet startar den 20:e februari med de fyra åttondelsfinalerna, kvartsfinalerna spelas dagen efter. Semifinalerna spelas fredagen den 23:e februari och OS-finalen spelas på OS sista dag den 25.e februari.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN