Ny milstolpe för ”världens bästa Karlsson”

Den före detta HV-stjärnan William Karlsson är inne på sin bästa säsong i karriären. Flytten till Vegas Golden Knights fick det att lossna rejält fös svensken. Som natten till idag uppnådde en ny milstolpe i karriären.

William Karlsson lämnade HV71 säsongen 14-15 för att prova lyckan på andra sidan Atlanten. Han hoppade likt många andra i början upp och ner mellan NHL och AHL. Han har representerat klubbar som Anaheim Ducks och Columbus Blue Jackets. Inför säsongen så var han en av flera spelare som den nystartade klubben Vegas Golden Knights knöt åt sig i NHL:s Expansion Draft.

”Världens bästa Karlsson”

I en tidigare artikel så skrev vi om hur William Karlsson med hjälp av den Vegas svenska Scout  Jesper Björk hyllades i Arenan. När Karlsson blev utsedd till matchens förstastjärna så spelades en viss ”Världens bästa Karlsson” i hemmaborgen, se klippet nedan.

 

Nådde milstolpe

Natten till idag mötte Vegas Edmonton på hemmaplan. Det blev seger med 4-1 där William Karlsson gjorde ett av målen. Detta vara hans 30:e mål för säsongen. Och den 50:e poängen på 57 matcher under Vegas debutsäsong i NHL. Målet innebar också att han uppnådde en annan milstolpe i karriären. William Karlsson står nu noterad för 100 poäng i världens bästa liga.

 

Fyra i NHL:s målliga

målet ligger William Karlsson på fjärde plats i NHL:s målliga strax bakom Nikita Kucherov, Evgeni Malkin och Alex Ovechkin.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN