Välbesökt när Burakovsky visade upp Stanley Cup

Han var med och fick lyfta Stanley Cup-bucklan för första gången i klubbens historia under den senaste säsongen. Idag var André Burakovsky tillbaka i Malmö för att visa upp Stanley Cup-bucklan.

Han är 23 år men har redan spelat 252 matcher för Washington Capitals. Under den senaste säsongen var han dessutom en stor faktor till att klubben vann sin första Stanley Cup för första gången i historien. Idag var André Burakovsky på plats i Malmö för att visa upp Stanley Cup-bucklan och skriva autografer.

– Det är kul att så många vill fira med mig. Fast det är varmt. Det gäller att jag dricker, sa André till Sveriges Radio om dagen.

Lång kö för att se ”Lill-Burra”

En av många personer som hade letat sig till Limhamns Idrottsplats i Malmö för att få en glimt att den nyblivne Stanley Cup-vinnaren är Linus Nielsen.

– Jag ville se Stanley Cup-bucklan med egna ögon men jag ville också se en av världens bästa spelare, säger Linus till Hockeybladet och fortsätter:

– Kön sträckte sig hela vägen ut till ingången utav Limhamns IP.

Lämnade Malmö för spel i USA

Det var inför säsongen 2013/2014 som André Burakovsky lämnade HockeyAllsvenskan och Malmö Redhawks för spel i amerikanska Ontario Hockey League. Redan säsongen efter bokfördes han för 53 matcher i Capitalströjan och den senaste säsongen blev den fjärde i Washington Capitals för 23-åringen som har Malmö Redhawks som moderklubb.

Totalt har Burakovsky noterats för 252 NHL-matcher, 13 AHL-matcher, 71 OHL-matcher, 53 matcher i HockeyAllsvenskan, 7 JVM-matcher och 3 VM-matcher. Förutom Stanley Cup-titeln har 23-åringen bland annat varit med och tagit silver i U18-VM och JVM.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN