Svenske NHL-stjärnans nya monsterkontrakt

Svenske NHL-stjärnan var tongivande när laget tog titeln som Stanley Cup vinnare säsongen 2017/18 i NHL. Nu står det klart att den assisterande kaptenen blir kvar i klubben ett bra tag till, enligt uppgifter från lagets hemsida. Här är den svenske NHL-stjärnans nya monsterkontrakt.

Tidigare idag släppte NHL-klubben och 2017/18 års Stanley Cup vinnare Washington Capitals nyheten om att den omtyckte assistkungen stannar i klubben i ytterligare fem år. Den assisterande lagkaptenen har hyllats för sin dynamik tillsammans med lagkaptenen Alex Ovechkin. Så mycket är den svenske NHL-stjärnans nya monsterkontrakt värt.

Förhandlade själv fram dealen

Den svenske NHL-stjärnan Nicklas Bäckström har bekräftas stanna i Washington Capitals i fem år till. Kontraktet ska vara värt drygt 45 miljoner dollar, ca 437 miljoner kronor, och Bäckström ska enligt uppgifter från Sportexpressen ska själv ha förhandlat fram dealen.

– Jag har varit i ligan under många år nu och har en bra relation med ledningen och ägarna, så jag ser det som en utmaning och ett sätt att lära mig mer om den här sidan av branschen, sa Bäckström tidigare i en intervju med SportExpressen.

Washington Capitals förlänger kontraktet: 

Mäktiga statistiken

Washington Capitals själva beskriver Bäckström som en ytterst unik och värdefull spelare. Han är bland annat den bästa assistmakaren genom tiderna i klubben med sina 668 assist. Bäckström är tillsammans med kaptenen Ovechkin de enda spelarna i klubbens historia som gjort minst 900 poäng med i laget. Slutligen är Bäckström även den enda aktiva spelaren i NHL som har gjort mist 50 assist per säsong i sex raka säsonger.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN